Ove kesadilje sa govedinom su napravljene sa dvije vrste sira, puno začina, crvene paprike i graha. Možete servirati uz pomfrit.
- 6 komada tortilja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 gr nemasne mljevene govedine
- 125 ml vode
- 1 kašika paradajz paste
- 2 kašičice paprike
- 2 kašičice kumina
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica soli
- pola kašičice luka u prahu
- pola kašičice kajenske paprike
- pola kašičice kukuruznog škroba/brašna
- prstohvat bibera
- maslinovog ulja po potrebi
- 150 gr sira
- 150 gr sira (2 različita sira po odabiru)
- 1 mala crvena paprika isjeckana
- 1 mali bijeli luk isjeckan
- pola konzerve graha iscijeđenog
- 1 šolja kisele jalapeno paprike/ krastavica
-
U manju posudu stavite papriku, kumin, bijeli luk u prahu, origano, so, luk u prahu, kajensku papriku i biber. Sve to promiješajte i ostavite sa strane.
-
Uključite kolo na srednju temperaturu, stavite tavu i malo ulja. Dodajte luk i crvenu papriku. Pržite dok ne smekša, zatim izvadite iz tave i ostavite sa strane. Dodajte mljeveno meso i drvenom kašikom razdvojite, promiješajte. Kad je meso potamnilo dodajte luk i papriku, zatim dodajte i mix sa začinima iz posude.
-
Zatim dodajte paradajz pastu i promiješajte, pržite par minuta. Dodajte pola šolje vode ,kukuruzni škrob i grah, promiješajte i pustite da se krčka nekih 5 minuta.
-
Kad se sos usaftio, smjesu prespite u posudu i ostavite tako par minuta dok meso ne prestane pariti.
-
Tavu obrišite ubrusom.
-
Skroz malo ulja stavite, zatim stavite tortilju. (Kolo je na 0). Pospite sira po tortilji, pola šolje smjese sa mesom, malo kiselih krastavica/jalapeno paprika i na kraju opet sir dodajte. Preklopite tortilju i ponovite isto sa svakom tortiljom. Uključite temperaturu na srednje i pržite nekoliko minuta sa svih strana.