Kesadilje sa govedinom

  • on November 21, 2020
  • Likes!
  • November 21, 2020
Kesadilje sa govedinom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
 

Ove kesadilje sa govedinom su napravljene sa dvije vrste sira, puno začina, crvene paprike i graha. Možete servirati uz pomfrit.

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: govedina, kesadilja, kesadilje, quesadillas, sir
Porcije: 6
Kalorije: 587 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 6 komada tortilja
  • 2 kašike maslinovog ulja
Govedina
  • 500 gr nemasne mljevene govedine
  • 125 ml vode
  • 1 kašika paradajz paste
  • 2 kašičice paprike
  • 2 kašičice kumina
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice luka u prahu
  • pola kašičice kajenske paprike
  • pola kašičice kukuruznog škroba/brašna
  • prstohvat bibera
  • maslinovog ulja po potrebi
Fil
  • 150 gr sira
  • 150 gr sira (2 različita sira po odabiru)
  • 1 mala crvena paprika isjeckana
  • 1 mali bijeli luk isjeckan
  • pola konzerve graha iscijeđenog
  • 1 šolja kisele jalapeno paprike/ krastavica
Instrukcije
  1. U manju posudu stavite papriku, kumin, bijeli luk u prahu, origano, so, luk u prahu, kajensku papriku i biber. Sve to promiješajte i ostavite sa strane.

  2. Uključite kolo na srednju temperaturu, stavite tavu i malo ulja. Dodajte luk i crvenu papriku. Pržite dok ne smekša, zatim izvadite iz tave i ostavite sa strane. Dodajte mljeveno meso i drvenom kašikom razdvojite, promiješajte. Kad je meso potamnilo dodajte luk i papriku, zatim dodajte i mix sa začinima iz posude.

  3. Zatim dodajte paradajz pastu i promiješajte, pržite par minuta. Dodajte pola šolje vode ,kukuruzni škrob i grah, promiješajte i pustite da se krčka nekih 5 minuta.

  4. Kad se sos usaftio, smjesu prespite u posudu i ostavite tako par minuta dok meso ne prestane pariti.

  5. Tavu obrišite ubrusom.

  6. Skroz malo ulja stavite, zatim stavite tortilju. (Kolo je na 0). Pospite sira po tortilji, pola šolje smjese sa mesom, malo kiselih krastavica/jalapeno paprika i na kraju opet sir dodajte. Preklopite tortilju i ponovite isto sa svakom tortiljom. Uključite temperaturu na srednje i pržite nekoliko minuta sa svih strana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..