Riža i piletina u tepsiji

  • on November 19, 2020
  • Likes!
  • November 19, 2020
Riža i piletina u tepsiji
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: piletina, riza, sir
Porcije: 6
Autor: admin
Sastojci
  • 1 šolja isjeckane mrkve
  • pola šolje zelene paprike isjeckane
  • pola šolje luka isjeckanog
  • 1 konzerva kreme od pilece supe
  • 1 šolja pavlake
  • 2 šolje skuhanih izrezanih pilećih fileta
  • pola kašičice crnog bibera
  • pola šolje naerendanog sira
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 220 stepeni. Pripremite posudu/tepsiju (oblik pravougaonika).

  2. Stavite rižu u šerpu i skuhajte je, zadnjih 5 minuta kuhanja dodajte mrkvu, zelenu papriku i luk.

  3. Dodajte kremu od supe, pavlaku, piletinu i crni biber. Sve dobro promiješajte. Sklonite sa peći.

  4. Smjesu koju ste dobili stavite u tepsiju, rasporedite ravnomjerno. Pospite sirom po vrhu.

  5. Pecite tako nekih 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..