Riža i piletina u tepsiji
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
Kategorije jela:
Ručak
Tip kuhinje:
Univerzalno jelo
Tagovi:
piletina, riza, sir
Porcije: 6
Sastojci
- 1 šolja isjeckane mrkve
- pola šolje zelene paprike isjeckane
- pola šolje luka isjeckanog
- 1 konzerva kreme od pilece supe
- 1 šolja pavlake
- 2 šolje skuhanih izrezanih pilećih fileta
- pola kašičice crnog bibera
- pola šolje naerendanog sira
Instrukcije
-
Uključite rernu na 220 stepeni. Pripremite posudu/tepsiju (oblik pravougaonika).
-
Stavite rižu u šerpu i skuhajte je, zadnjih 5 minuta kuhanja dodajte mrkvu, zelenu papriku i luk.
-
Dodajte kremu od supe, pavlaku, piletinu i crni biber. Sve dobro promiješajte. Sklonite sa peći.
-
Smjesu koju ste dobili stavite u tepsiju, rasporedite ravnomjerno. Pospite sirom po vrhu.
-
Pecite tako nekih 30 minuta.