Pileći ugrizi iz pećnice
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
Ovi savršeni pileći ugrizi su idealni za večeru i vrlo laki za napraviti.
Kategorije jela:
Večera
Tip kuhinje:
Univerzalno jelo
Tagovi:
piletina
Porcije: 4
Sastojci
- 450 gr pilećih fileta bez kože
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašike neslanog putera izrezanog na kockice
- 2 prstohvata bibera
- pola kašičice paprike
- prstohvat kajenske paprike
- pola kašičice bijelog luka u prahu
- pola kašičice luka u prahu
- 1 kašičica instant pilećeg temeljca opcionalno
- 1 kašičica italijanske mješavine začina
- svježeg peršuna za ukrasiti
Instrukcije
-
Uključite rernu na 220 stepeni. Piletinu isjeckajte na kockice.
-
U manju posudu promiješajte sve začine. U pripremljenu posudu/tepsiju stavite piletinu i začinite je mixom začina. Dodajte kašiku ulja i sve dobro promiješajte. Po piletinu stavite kockice putera koje ste prethodno izrezali.
-
Pecite piletinu nekih 15-17 minuta. Nakon 10 minuta promiješajte još jednom piletinu. Kad je piletina gotova, trebala bi da bude zlatno smeđe boje.
-
Izvadite tepsiju iz rerne, pospite po piletini peršuna i pustite da stoji nekih 5 minuta prije serviranja. Servirajte ovako spremljenu piletinu preko riže od karfiola ili obične riže, uz krompir ili kako želite. Uživajte!