- 2 komada pilećih fileta
- pola šolje višenamjenskog brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice bijelog luka u prahu
- pola kašičice bibera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 šolje brokula isjeckanih na cvjetove, obarenih
- 450 gr paste
- 170 gr putera
- 2 čehna bijelog luka isjeckanog
- 4 kašike brašna
- 2 šolje vrhnja za kuhanje
- 3 šolje parmezana
- pola kašičice bibera
- prstohvat soli
-
U ključalu slanu vodu stavite pastu i skuhajte je. Kad se pasta skuhala iscijedite vodu i pastu ostavite sa strane.
-
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.
-
U većem tanjiru pomiješajte brašno, so, bijeli luk u prahu i biber. Uvaljajte piletinu u tu smjesu.
-
Stavite u vruće ulje i pržite nekih 3-4 minute sa svih strana.
-
Izvadite iz tave kad se piletina ispržila i ostavite sa strane.
-
U srednju tavu stavite puter i pustite da se otopi na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i miješajte nekih 30 tak sekundi. Dodajte brašno i pržite nekih minutu, konstantno mješajući. Dodajte vrhnje za kuhanje, parmezan, so i biber. Smanjite temparaturu i miješajte dok se sir ne otopi.
-
Pomiješajte zajedno pastu i kuhane brokule. Tanko izrežite piletinu i stavite preko paste i brokula. Prelijte sosom i servirajte.