Kremasta pasta sa piletinom i brokulama

  • on November 18, 2020
  • Likes!
  • November 18, 2020
Kremasta pasta sa piletinom i brokulama
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 
Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: brokule, pasta, piletina
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 2 komada pilećih fileta
  • pola šolje višenamjenskog brašna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • pola kašičice bibera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 šolje brokula isjeckanih na cvjetove, obarenih
  • 450 gr paste
Sos
  • 170 gr putera
  • 2 čehna bijelog luka isjeckanog
  • 4 kašike brašna
  • 2 šolje vrhnja za kuhanje
  • 3 šolje parmezana
  • pola kašičice bibera
  • prstohvat soli
Instrukcije
  1. U ključalu slanu vodu stavite pastu i skuhajte je. Kad se pasta skuhala iscijedite vodu i pastu ostavite sa strane.

Piletina
  1. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi.

  2. U većem tanjiru pomiješajte brašno, so, bijeli luk u prahu i biber. Uvaljajte piletinu u tu smjesu.

  3. Stavite u vruće ulje i pržite nekih 3-4 minute sa svih strana.

  4. Izvadite iz tave kad se piletina ispržila i ostavite sa strane.

Sos
  1. U srednju tavu stavite puter i pustite da se otopi na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i miješajte nekih 30 tak sekundi. Dodajte brašno i pržite nekih minutu, konstantno mješajući. Dodajte vrhnje za kuhanje, parmezan, so i biber. Smanjite temparaturu i miješajte dok se sir ne otopi.

  2. Pomiješajte zajedno pastu i kuhane brokule. Tanko izrežite piletinu i stavite preko paste i brokula. Prelijte sosom i servirajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..