Kadaif

  • on November 18, 2020
  • Likes!
  • November 18, 2020
Kadaif
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 

Kadaif je stari bosanski kolač. Idealan je za Bajramske i Ramazanske praznike.

Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Bosanska
Tagovi: bajramska jela, bajramski kolaci, bosanska jela, bosanska kuhinja, desert, kolaci, ramazanska jela, ramazanski kolaci
Porcije: 12
Kalorije: 427 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 500 gr kadaifa
  • 400 gr mljevenih oraha
  • 150 gr putera
Agda
  • 700 gr šećera
  • 1,5 l vode
Instrukcije
Agda
  1. U veću šerpu stavite šećer, zatim dodajte vodu i pustite da se kuha nekih 30 minuta

Kadaif
  1. Uključite rernu na 170 stepeni. Otopite puter, zatim pripremljenu posudu/tepsiju malo pospite otopljenim puterom. Zatim stavite pola kese kadaifa u tepsiju, rukama fino rasporedite i malo pritisnite kadaif kako bi se slegao. Kad ste popunili tepsiju, po kadaifu pospite putera, malo ostavite za poslije.

  2. Mljevene orahe (sve) pospite po kadaifu, fino rasporedite. Preostali kadaif stavite po orasima, opet rukama fino rasporedite po tepsiji. Pospite preostali puter po kadaifu.

  3. Kadaif stavite u rernu i pecite nekih pola sata. Kad je kadaif gotov, pola smjese agde pospite po kadaifu, ostalo pola pospite nakon pola sata opet.

Bilješke o receptu

Smjesa za tepsiju u obliku pravougaonika. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..