Cimet rolnice

  • on November 18, 2020
  • Likes!
  • November 18, 2020
Cimet rolnice
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 50 mins
 
Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: cimet, cimet pecivo, cimet rolnice, pecivo sa cimetom
Kalorije: 436 kcal
Autor: admin
Sastojci
Tijesto
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 1 šolja toplog mlijeka
  • pola šolje šećera
  • 76 gr putera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 4 šolje brašna
Fil
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 3 kašike cimeta
  • 76 gr putera
Preliv
  • 6 kašika putera
  • 1 i po šolja šećera u prahu
  • 5 kašika krem sira
  • pola kašičice vanilije
  • prstohvat soli
Instrukcije
Tijesto
  1. U većoj posudi rastvorite kvasac u toplom mlijeku

  2. U odvojenu posudu dodajte šećer, puter, so, jaja i brašno i promiješajte sve dobro.

  3. Smjesu sa kvascem prespite u posudu sa šećerom, puterom i ostalim i sve izmiješajte dobro kako biste dobili tijesto.

  4. Premjestite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte i ostavite da se podigne na sobnoj temperaturi oko 1 sat ili dok se tijesto ne udvostruči.

  5. Kad se tijesto podiglo, razvucite ga na površini, malo pospite brašna.

Fil
  1. U posudu stavite puter, smeđi šećer i brašno. Promiješajte sve dobro.

  2. Dobijenu smjesu pospite po jufci.

  3. Potom urolajte tijesto. Kad dobijete rolat izrežite ga na komade otprilike 3,5 cm debljine

  4. Pripremljenu posudu pouljite i stavite izrezane dijelove i pokrijte tepsiju papirnim ubrusom. Pustite da odstoji tako još nekih 30 minuta.

  5. Uključite rernu na 200 stepeni, kad se rerna zagrijala ubacite pecivo i pecite nekih 20 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju.

  6. Dok se pecivo peče, u posudu stavite sve sastojke za preliv i umutite mikserom. Preliv pospite po pecivu kad bude gotovo i vruće. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..