Njoke sa parmezanom i bijelim lukom

  • on November 17, 2020
  • Likes!
  • November 17, 2020
Njoke sa parmezanom i bijelim lukom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
 

Za ovaj recept ne treba vam više od 15 minuta, savršen je za večeru.

Kategorije jela: Večera
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: bijeli luk, njoke, parmezan, tjestenina
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 700 gr njoka
  • pola kašičice soli
  • 3 kašike neslanog putera (ili maslinovog ulja)
  • 5 čehna bijelog luka isjeckanog
  • pola kašičice crvene paprike začina
  • 30 gr parmezana
  • svježe isjeckani bosiljak ili peršun
Instrukcije
  1. U tavu stavite puter da se otopi. Dodajte bijeli luk i crvenu papriku. Propržite i čim počne "mirisati" na bijeli luk, sklonite bijeli luk i ostavite ga na stranu za poslije.

  2. Dodajte njoke u tavu i pržite na većoj temperaturi miješajući često nekih 5 minuta. Njoke propržite sa svih strana tako da dobiju braonkastu boju. (Ako niste kupili polugotove njoke, onda ih prethodno skuhajte u ključaloj i slanoj vodi).

  3. Dodajte bijeli luk ponovo u tavu, pospite pola parmezana i promiješajte sve dobro.

  4. Zatim uklonite njoke iz tave i servirajte uz preostali permezan i nasjeckani bosiljak ili peršun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..