Njoke sa parmezanom i bijelim lukom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
Za ovaj recept ne treba vam više od 15 minuta, savršen je za večeru.
Kategorije jela:
Večera
Tip kuhinje:
Italijanska
Tagovi:
bijeli luk, njoke, parmezan, tjestenina
Porcije: 4
Sastojci
- 700 gr njoka
- pola kašičice soli
- 3 kašike neslanog putera (ili maslinovog ulja)
- 5 čehna bijelog luka isjeckanog
- pola kašičice crvene paprike začina
- 30 gr parmezana
- svježe isjeckani bosiljak ili peršun
Instrukcije
-
U tavu stavite puter da se otopi. Dodajte bijeli luk i crvenu papriku. Propržite i čim počne "mirisati" na bijeli luk, sklonite bijeli luk i ostavite ga na stranu za poslije.
-
Dodajte njoke u tavu i pržite na većoj temperaturi miješajući često nekih 5 minuta. Njoke propržite sa svih strana tako da dobiju braonkastu boju. (Ako niste kupili polugotove njoke, onda ih prethodno skuhajte u ključaloj i slanoj vodi).
-
Dodajte bijeli luk ponovo u tavu, pospite pola parmezana i promiješajte sve dobro.
-
Zatim uklonite njoke iz tave i servirajte uz preostali permezan i nasjeckani bosiljak ili peršun.