Kremasta Toskanska piletina

  • on November 17, 2020
  • Likes!
  • November 17, 2020
Kremasta Toskanska piletina
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 

Sočna piletina sa kremastim sosom punim sušenim paradajzom i bijelim lukom.

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: beli luk, bijeli luk, paradajz, piletina
Porcije: 4
Kalorije: 485 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 4 komada pilećih fileta
  • 1 kašičica paprike u prahu
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike putera
  • 1 šolja vrhnja
  • pola šolje sušenog paradajza u ulju
  • 2 čehna bijelog luka isjeckanog
  • 1 šolja isjeckanog špinata
Instrukcije
  1. Promiješajte papriku, bijeli luk u prahu i so i pospite filete sa obje strane.

  2. Na srednju temperaturu stavite veću dublju tavu, zatim dodajte puter.

  3. Kad se puter otopio dodajte piletinu i pržite oko 5 minuta sa svake strane ili dok se piletina ne isprži dobro.

  4. Kad se ispržila, piletinu odložite u tanjir i ostavite sa strane.

  5. U tavu dodajte vrhnje za kuhanje, sušeni paradajz i bijeli luk, dobro promiješajte da se sjedini. Smanjite temperaturu i pustite da se sos ukuha, nekih 3-5 minuta.

  6. Dodajte špinat i kuhajte još nekih 3 minute.

  7. Vratite piletinu u tavu i pomiješajte je sa sosom.

  8. Servirajte odmah. Uživajte!

Bilješke o receptu

Vrhnje će napraviti kremastiji sos, nemojte koristiti mlijeko umjesto vrhnja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..