Sočna piletina sa kremastim sosom punim sušenim paradajzom i bijelim lukom.
- 4 komada pilećih fileta
- 1 kašičica paprike u prahu
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 2 kašike putera
- 1 šolja vrhnja
- pola šolje sušenog paradajza u ulju
- 2 čehna bijelog luka isjeckanog
- 1 šolja isjeckanog špinata
-
Promiješajte papriku, bijeli luk u prahu i so i pospite filete sa obje strane.
-
Na srednju temperaturu stavite veću dublju tavu, zatim dodajte puter.
-
Kad se puter otopio dodajte piletinu i pržite oko 5 minuta sa svake strane ili dok se piletina ne isprži dobro.
-
Kad se ispržila, piletinu odložite u tanjir i ostavite sa strane.
-
U tavu dodajte vrhnje za kuhanje, sušeni paradajz i bijeli luk, dobro promiješajte da se sjedini. Smanjite temperaturu i pustite da se sos ukuha, nekih 3-5 minuta.
-
Dodajte špinat i kuhajte još nekih 3 minute.
-
Vratite piletinu u tavu i pomiješajte je sa sosom.
-
Servirajte odmah. Uživajte!
Vrhnje će napraviti kremastiji sos, nemojte koristiti mlijeko umjesto vrhnja.