Ajvar

  • on November 17, 2020
  • Likes!
  • November 17, 2020
Ajvar
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
2 hrs
Ukupno vrijeme
2 hrs 30 mins
 
Kategorije jela: Povrće
Tip kuhinje: Bosanska, Srpska
Tagovi: ajvar, paprike
Porcije: 10 tegli
Autor: admin
Sastojci
  • 25 kg paprika svježih
  • 1 l ulja
  • 9 kašika soli
  • 3 kašike šećera
Instrukcije
  1. Paprike dobro operite, ispecite i oljuštite.

  2. Paprike dobro iscijedite, zatim ih sameljite.

  3. U veću šerpu stavite ulje. Kad se ulje zagrijalo dodajte paprike i dobro promiješajte.

  4. Dodajte so i šećer ( So postepeno dodavajte, ne morate odjednom sve, probajte svaki put da znate treba li vam više). Dobro promiješajte sve. Kuhajte nekih 2 sata otprilike.

  5. Ajvar punite u pripremljene tegle.

  6. Možete dodati 1 do 2 kesice konzervansa kako biste bili sigurni da se ajvar neće pokvariti.

Bilješke o receptu

Od 25 kg paprika dobit ćete 10 kg pečene, samljevene paprike. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..