Piletina Huli Huli

  • on November 15, 2020
  • Likes!
  • November 15, 2020
Piletina Huli Huli
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: piletina
Porcije: 4
Kalorije: 564 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1360 gr pilećih karabataka bez kostiju
  • 1 šolja soka od ananasa
  • pola šolje soja sosa
  • pola šolje kečapa
  • 70 gr šećera
  • 2 kašičice naerendanog đumbira
  • 1 kašičica naerendanog bijelog luka (oko 2-3 čehne)
  • 1 kašika Sriracha sosa
  • 1 kašičica susamovog ulja
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašičice šeri (Sherry) sirćeta ili bijelog
  • pola kašičice crnog bibera
  • so
  • maslinovo ulje u spreju
  • 4 kašike svježih začina (peršun)
Instrukcije
  1. Piletinu isjeckajte na kockice. Podijelite isjeckanu piletinu na dva dijela i stavite u plastične kesice za hranu. drvene štapiće nakoje ćete staviti piletinu potopite u vodu, trebat će vam oko 6-8 štappića.

Marinada
  1. U posudu stavite sok od ananasa, soja sos, sirće, đumbir, bijeli luk, senf, kečap, šećer, susamovo ulje, sriracha sos, so (oko pola kašičice soli) i biber. Izmiješajte sve dobro.

  2. Ostavite 1 šolju marinade u frižideru, a preostalo raspodijelite u kesice sa piletinom. Dobro promiješajte smjesu u kesicama, piletina treba da bude dobro potopljena u marinadi.

  3. Ako pravite u grilu zagrijte gril, ako pravite u tavi zagrijte tavu. Stavite piletinu na štapiće, redajte. Otprilike oko 6-7 manjih komada piletine po štapiću.

  4. Pouljite gril ili tavu. Štapiće sa piletinom stavite u tavu i pržite sa svih strana. Kad je piletina promijenila boju i nije više roza, pola šolje marinade iz frižidera pospite i pržite piletinu još nekih 8-10 minuta ili dok se ne isprži dobro.

  5. Kad se sve ispržilo stavite piletinu na tanjir, pospite peršunom ili isjeckanim mladim lukom. Ostalo pola šolje sosa pospite sa strane tanjira, pored piletine. Sercirajte uz rižu, nudle, grilovani ananas, grilovani luk ili paradajz. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..