Kremasta pileća supa sa pastom i špinatom

  • on November 15, 2020
  • Likes!
  • November 15, 2020
Kremasta pileća supa sa pastom i špinatom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Ova pileća supa je hranjiva, laka i puna okusa. Gotova je za manje od 30 minuta.

Kategorije jela: Povrće, Supe
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: juha, pileca supa, supa
Porcije: 8
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr isjeckanih pilećih fileta
  • 4 šolje pilećeg temeljca ili povrtnog
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • pola šolje isjeckanog luka
  • 1 šolja isjeckane mrkve
  • pola šolje isjeckanog celera
  • 2 čehne bijelog luka isjeckanog
  • 1 i po šolja naerendanog sira
  • 1 šolja krem sira
  • pola šolje vrhnja
  • pola kašičice košer soli
  • pola kašičice crnog bibera
  • 2 šolje nekuhane ditalini paste ili neke druge manje
  • 2 šolje isjeckanog špinata
  • pola šolje parmezan sira
Instrukcije
  1. U veću šerpu stavite mrkvu, celer, luk i bijeli luk i pržite na maslinovom ulju dok ne smekšaju, oko 5 minuta. Dodajte piletinu i pržite zajedno još nekih 5 minuta dok piletina ne promijeni boju.

  2. Dodajte temeljac, vrhnje za kuhanje i krem sir. Pokrijte i pustite da provri, poslije kuhajte još nekih 15 minuta.

  3. Smanjite temperaturu, dodajte pastu i naerendani sir i pustite da se krčka dok pasta ne bude gotova. Pri kraju dodajte špinat i miješajte dok se špinat ne smekša.

  4. Začinite sa biberom i soli po ukusu. Servirajte kremastu pileću supu u posude i po vrhu pospite parmezanom. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..