Kremasta pileća supa sa pastom i špinatom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
Ova pileća supa je hranjiva, laka i puna okusa. Gotova je za manje od 30 minuta.
Kategorije jela:
Povrće, Supe
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
juha, pileca supa, supa
Porcije: 8
Sastojci
- 450 gr isjeckanih pilećih fileta
- 4 šolje pilećeg temeljca ili povrtnog
- 2 kašičice maslinovog ulja
- pola šolje isjeckanog luka
- 1 šolja isjeckane mrkve
- pola šolje isjeckanog celera
- 2 čehne bijelog luka isjeckanog
- 1 i po šolja naerendanog sira
- 1 šolja krem sira
- pola šolje vrhnja
- pola kašičice košer soli
- pola kašičice crnog bibera
- 2 šolje nekuhane ditalini paste ili neke druge manje
- 2 šolje isjeckanog špinata
- pola šolje parmezan sira
Instrukcije
-
U veću šerpu stavite mrkvu, celer, luk i bijeli luk i pržite na maslinovom ulju dok ne smekšaju, oko 5 minuta. Dodajte piletinu i pržite zajedno još nekih 5 minuta dok piletina ne promijeni boju.
-
Dodajte temeljac, vrhnje za kuhanje i krem sir. Pokrijte i pustite da provri, poslije kuhajte još nekih 15 minuta.
-
Smanjite temperaturu, dodajte pastu i naerendani sir i pustite da se krčka dok pasta ne bude gotova. Pri kraju dodajte špinat i miješajte dok se špinat ne smekša.
-
Začinite sa biberom i soli po ukusu. Servirajte kremastu pileću supu u posude i po vrhu pospite parmezanom. Uživajte!