Sočna iznutra i puna fantastičnog okusa. Ova hrskava piletina će vam postati omiljena.
- 3 kašike maslinovog ulja
- naerendana korica od 3 limuna
- pola šolje višenamjenskog brašna
- 30 gr prezle
- 2 i po kašičice crnog bibera
- 2 kašičice bijelog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- pola kašičice sušenog peršuna
- 30 gr paprike
- 2 komada pilećih fileta presječenih na pola
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 limun izrezan na četvrt
-
U veću posudu (tanjir) stavite maslinovo ulje i koricu od limuna. Ostavite sa strane.
-
U manju posudu (tanjir) stavite brašno, prezlu, biber, bijeli luk u prahu, so, peršun i papriku. Promiješajte i stavite sa strane.
-
Stavite veliku duboku tavu na peć na srednju temperaturu i dodajte maslinovo ulje.
-
Svaki dio piletine stavite u smjesu sa uljem i koricom limuna (sa obje strane), zatim u smjesu sa brašnom, potom stavite na tanjir ili aluminijsku foliju.
-
Stavite pohovanu piletinu u tavu i pržite nekih 5-6 minuta sa obje strane. Stavite narezani limun u tavu i nastavite kuhati još nekih 5 minuta.
-
Izvadite piletinu i stavite sa strane da se ohladi nekih 2-3 minute prije serviranja.
- Piletina mora biti tanko izrezana jer ako nije tanko izrezana prilikom prženja pohovani dio može izgoriti.
- Dodajte izrezani limun 5 minuta prije kraja ili će i on izgoriti.
- Za hrskaviju piletinu servirajte odmah.