Hrskava piletina sa limunom i biberom

  • on November 15, 2020
  • Likes!
  • November 15, 2020
Hrskava piletina sa limunom i biberom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Sočna iznutra i puna fantastičnog okusa. Ova hrskava piletina će vam postati omiljena.

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: biber, hrskava piletina, limun, piletina, socna piletina
Porcije: 4
Kalorije: 403 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • naerendana korica od 3 limuna
Za pohovanje
  • pola šolje višenamjenskog brašna
  • 30 gr prezle
  • 2 i po kašičice crnog bibera
  • 2 kašičice bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice sušenog peršuna
  • 30 gr paprike
Za piletinu
  • 2 komada pilećih fileta presječenih na pola
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 limun izrezan na četvrt
Instrukcije
  1. U veću posudu (tanjir) stavite maslinovo ulje i koricu od limuna. Ostavite sa strane.

  2. U manju posudu (tanjir) stavite brašno, prezlu, biber, bijeli luk u prahu, so, peršun i papriku. Promiješajte i stavite sa strane.

  3. Stavite veliku duboku tavu na peć na srednju temperaturu i dodajte maslinovo ulje.

  4. Svaki dio piletine stavite u smjesu sa uljem i koricom limuna (sa obje strane), zatim u smjesu sa brašnom, potom stavite na tanjir ili aluminijsku foliju.

  5. Stavite pohovanu piletinu u tavu i pržite nekih 5-6 minuta sa obje strane. Stavite narezani limun u tavu i nastavite kuhati još nekih 5 minuta.

  6. Izvadite piletinu i stavite sa strane da se ohladi nekih 2-3 minute prije serviranja.

Bilješke o receptu
  • Piletina mora biti tanko izrezana jer ako nije tanko izrezana prilikom prženja pohovani dio može izgoriti.
  • Dodajte izrezani limun 5 minuta prije kraja ili će i on izgoriti.
  • Za hrskaviju piletinu servirajte odmah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..