- 8 komada tanko izrezane šunke
- 234 gr sira naerendanog ili liski
- 4 komada pilećih fileta bez kože
- so
- biber
- 3 šolje corn flakes izmrvljenog
- 6 kašika putera otopljenog
- 1 šolja majoneza
- pola kašičice senfa
-
Posušite piletinu sa ubrusom. Oštrim nožem presijecite filete na pola uzdužno.
-
Stavite ispod i iznad fileta papirnu foliju i dobro ih istucajte.
-
Na svaki dio piletine stavite lisku šunke i sir. Urolajte pažljivo i stavite na novu plastičnu foliju. Umotajte piletinu dobro u plastičnu foliju i tako je stavite u frižider da stoji najmanje 30 minuta.
-
Uključite rernu na 220 stepeni. Sklonite piletinu iz frižidera, odmotajte i začinite sa biberom i soli. Izmrvite korn fleks dobro i stavite na tanjir. Otopite puter u drugoj posudi.
-
Stavite piletinu u puter, potom u korn fleks dobro uvaljajte. Kad ste to uradili piletinu premjestite na papir za pečenje u posudu. Pecite nekih 30 minuta.
-
Napravite sos tako što ćete pomiješati majonezu i senf zajedno. Probajte i dodajte još senfa ako želite.
Umjesto corn flakes možete koristiti prezlu.