Pileći Cordon Bleu

  • on November 14, 2020
  • Likes!
  • November 14, 2020
Pileći Cordon Bleu
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
45 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: cordon bleu, piletina
Porcije: 4
Kalorije: 657 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 8 komada tanko izrezane šunke
  • 234 gr sira naerendanog ili liski
  • 4 komada pilećih fileta bez kože
  • so
  • biber
  • 3 šolje corn flakes izmrvljenog
  • 6 kašika putera otopljenog
Sos
  • 1 šolja majoneza
  • pola kašičice senfa
Instrukcije
  1. Posušite piletinu sa ubrusom. Oštrim nožem presijecite filete na pola uzdužno.

  2. Stavite ispod i iznad fileta papirnu foliju i dobro ih istucajte.

  3. Na svaki dio piletine stavite lisku šunke i sir. Urolajte pažljivo i stavite na novu plastičnu foliju. Umotajte piletinu dobro u plastičnu foliju i tako je stavite u frižider da stoji najmanje 30 minuta.

  4. Uključite rernu na 220 stepeni. Sklonite piletinu iz frižidera, odmotajte i začinite sa biberom i soli. Izmrvite korn fleks dobro i stavite na tanjir. Otopite puter u drugoj posudi.

  5. Stavite piletinu u puter, potom u korn fleks dobro uvaljajte. Kad ste to uradili piletinu premjestite na papir za pečenje u posudu. Pecite nekih 30 minuta.

  6. Napravite sos tako što ćete pomiješati majonezu i senf zajedno. Probajte i dodajte još senfa ako želite.

Bilješke o receptu

Umjesto corn flakes možete koristiti prezlu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..