Havajska piletina sa kokos rižom

  • on November 13, 2020
  • Likes!
  • November 13, 2020
Havajska piletina sa kokos rižom
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 50 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka
Porcije: 3
Kalorije: 879 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 680 gr pilećih fileta
  • pola svježeg oguljenog ananasa
  • 60 ml soka od ananasa
  • 60 ml soja sosa
  • 3 kašike kečapa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 5-6 čehna bijelog luka
  • 2 kašike kanola ulja
  • 2 kašike meda
Kokos riža
  • 1 šolja basmati ili jasmin riže
  • 177 ml mlijeka od kokosa
  • 177 ml vode
  • 1 kašika svježeg peršuna isjeckanog
Instrukcije
Piletina
  1. U procesor za hranu ili u blender stavite sok od ananasa, soja sos, kečap, smeđi šećer. bijeli luk i kanola ulje kako bi napravili marinadu za piletinu.

  2. Dodajte piletinu i marinadu u zip kesicu i zatvorite, promiješajte dobro dok sva piletina ne bude natopljena marinadom. Ostavite tako nekih sat vremena ili čak 24 sata (što duže to bolje).

  3. Stavite gril tavu ili običnu tavu na kolo. Potom stavite piletinu u tavu i pržite sa svih strana. Kad se piletina ispržila, izvadite je i svaki dio piletine premažite medom.

  4. Izrežite ananas na kolutove 1 cm debljine i propržite (gril) sa obje strane.

Kokos riža
  1. Na kolu, u šerpi prokuhajte rižu, vodu i kokosovo mlijeko. Kad se prokuhalo, smanjite temperaturu na srednje i kuhajte poklopljeno nekih 17-20 minuta. Sklonite sa peći kad se skuhalo.

Serviranje
  1. Servirajte piletinu i ananas preko riže i začinite peršunom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..