Njemačka pita od luka

  • on November 12, 2020
  • Likes!
  • November 12, 2020
Njemačka pita od luka
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
45 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 5 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Njemačka kuhinja
Tagovi: njemacka jela, njemacka pita od luka, pita, pita od luka
Porcije: 4
Kalorije: 435 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 4 komada slanine isjeckane na sitno
  • 2 šolje isjeckanog žutog luka
  • 2 jaja
  • 1 šolja pavlake
  • 1 kašika brašna
  • pola kašičice soli
  • 2 prstohvata crnog bibera
  • 1 kora za pitu ( kao za američku)
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni.

  2. U veću tavu na srednjoj temperaturi ispržite slaninu, zatim je sklonite na ubrus kako bi upila ulje. Otklonite većinu masnoće iz tave, ostavite samo malo za luk.

  3. Dodajte luk u tavu i pržite dok ne smekša (ne treba da bude braonkast). Ostavite sa strane.

  4. Umutite jaja i pavlaku zajedno u posudi. Polako dodajte brašno i mutite, zatim so i biber i sve promiješajte zajedno.

  5. U posudu stavite pripremljenu jufku. Dno jufke za pitu probušite viljuškom nekoliko puta. Zatim stavite luk i slaninu. Prelijte pavlakom i jajima preko luka.

  6. Pitu stavite u rernu i pecite nekih 15 minuta. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još nekih 15 minuta.

Tagovi:
· · · · · · · · · · ·
Kategorije:
Njemačka kuhinja · Povrće · Ručak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..