Njemačka pita od luka
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
45 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 5 mins
Kategorije jela:
Ručak
Tip kuhinje:
Njemačka kuhinja
Tagovi:
njemacka jela, njemacka pita od luka, pita, pita od luka
Porcije: 4
Kalorije: 435 kcal
Sastojci
- 4 komada slanine isjeckane na sitno
- 2 šolje isjeckanog žutog luka
- 2 jaja
- 1 šolja pavlake
- 1 kašika brašna
- pola kašičice soli
- 2 prstohvata crnog bibera
- 1 kora za pitu ( kao za američku)
Instrukcije
-
Uključite rernu na 200 stepeni.
-
U veću tavu na srednjoj temperaturi ispržite slaninu, zatim je sklonite na ubrus kako bi upila ulje. Otklonite većinu masnoće iz tave, ostavite samo malo za luk.
-
Dodajte luk u tavu i pržite dok ne smekša (ne treba da bude braonkast). Ostavite sa strane.
-
Umutite jaja i pavlaku zajedno u posudi. Polako dodajte brašno i mutite, zatim so i biber i sve promiješajte zajedno.
-
U posudu stavite pripremljenu jufku. Dno jufke za pitu probušite viljuškom nekoliko puta. Zatim stavite luk i slaninu. Prelijte pavlakom i jajima preko luka.
-
Pitu stavite u rernu i pecite nekih 15 minuta. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još nekih 15 minuta.