Kobasice i paprike
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
3 hrs
Ukupno vrijeme
3 hrs 10 mins
Lagani Italijanski recept, napravljen od jednostavnih sastojaka i mnogo Italijanskih začina. Savršen je uz pastu.
Kategorije jela:
Ručak
Tip kuhinje:
Italijanska
Tagovi:
italijanska kuhinja, kobasice, paprike
Porcije: 6
Sastojci
- 900 gr Italijanske kobasice (8-10 kobasica)
- 1 zelena paprika sitno isjeckana na trakice
- 1 crvena paprika paprika sitno isjeckana na trakice
- 1 žuta paprika paprika sitno isjeckana na trakice
- 1 veliki luk sitno isjeckan
- 2 čehne bijelog luka isjeckanog
- so
- biber
- 1 kašičica italijanske mješavine začina
- 2 šolje marinara sosa
- 1 kašika svježeg peršuna isjeckanog
Instrukcije
-
U lonac dodajte kobasice, paprike, luk, bijeli luk, so, biber, italijansku mješavinu začina, marinara sos. Promiješajte sve dobro.
-
Poklopite i kuhajte nekih 3 sata.
-
Izvadite kobasice, izrežite ih na tanke komadiće i vratite ih nazad u lonac.
-
Začinite sa peršunom.
Bilješke o receptu
Imajte na umu da se ovo jelo originalno pravi u loncu poznatijem kao “crockpot” gdje ima postavljeno vrijeme i temperatura.