Italijanski sendviči
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
Kategorije jela:
Doručak, Užina
Tip kuhinje:
Italijanska
Tagovi:
italijanska kuhinja, sendvic
Porcije: 12
Kalorije: 230 kcal
Sastojci
- 12 komada manjih labli ili jedna i po "zvijezda"
- 12 listova salame narezane
- 12 listova šunke
- 12 listova čajne kobasice
- 1/3 šolje narezane žute duge čili paprike
- 12 listova sira italijanskog provolone
- 1 kašika maslinovog ulja
- pola kašičice bijelog luka u prahu
- 2 prstohvata italijanske mješavine začina
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat bibera
Instrukcije
-
Uključite rernu na 200 stepeni.
-
Manje lable ili zvijezdu prepolovite na pola. Donje dijelove stavite u tepsiju.
-
Zatim stavite salamu, čajnu kobasicu, šunku, papriku i sir, potom preklopite ostatkom peciva.
-
U manju posudu stavite ulje i začine, promiješajte dobro. Četkicu stavite u ulje sa začina potom premažite pecivo po vrhu. Pecite sendviče nekih 10 minuta ili dok se sir ne rastopi.