Italijanski sendviči

  • on November 11, 2020
  • Likes!
  • November 11, 2020
Italijanski sendviči
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 
Kategorije jela: Doručak, Užina
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: italijanska kuhinja, sendvic
Porcije: 12
Kalorije: 230 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 12 komada manjih labli ili jedna i po "zvijezda"
  • 12 listova salame narezane
  • 12 listova šunke
  • 12 listova čajne kobasice
  • 1/3 šolje narezane žute duge čili paprike
  • 12 listova sira italijanskog provolone
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • 2 prstohvata italijanske mješavine začina
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat bibera
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni.

  2. Manje lable ili zvijezdu prepolovite na pola. Donje dijelove stavite u tepsiju.

  3. Zatim stavite salamu, čajnu kobasicu, šunku, papriku i sir, potom preklopite ostatkom peciva.

  4. U manju posudu stavite ulje i začine, promiješajte dobro. Četkicu stavite u ulje sa začina potom premažite pecivo po vrhu. Pecite sendviče nekih 10 minuta ili dok se sir ne rastopi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..