Supa od pečenog paradajza

  • on November 10, 2020
  • Likes!
  • November 10, 2020
Supa od pečenog paradajza
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr 20 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 40 mins
 

Pečeni paradajz daje supi bogatu aromu.

Kategorije jela: Supe
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: bosiljak, paradajz, paradajz juha, paradajz supa, peceni paradajz
Porcije: 8
Kalorije: 190 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 9 paradajza Roma ili običnog prerezanog na pola
  • 3 kašike maslinovog ulja ekstra djevičanskog
  • 2 kašike neslanog putera
  • 1 žuti luk isjeckan
  • 4 čehne bijelog luka isjeckanog
  • 1 kašika svježeg timijana mljevenog
  • 1 kašičica košer soli
  • 1 konzerva paradajz sosa
  • 1 šolja bosiljka isjeckanog
  • 1 kašika šećera
  • 2 šolje pilećeg temeljca
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 190 stepeni.

  2. Na pleh stavite foliju i poredajte prepolovljeni paradajz. Pospite maslinovim uljem i začinite sa biberom i soli.

  3. Pecite paradajz nekih sat vremena. Zatim izvadite iz rerne i ostavite sa strane.

  4. U šerpu stavite 2 kašike ulja ili putera na srednjoj temperaturi.

  5. Dodajte luk i pržite nekih 5 minuta. Zatim dodajte bijeli luk, timijan, so i biber. Pržite još minutu.

  6. Dodajte paradajz iz konzerve (izgnječite ga), bosiljak i šećer. Smanjite temperaturu i krčkajte nekih 10 minuta.

  7. Dodajte temeljac i pečeni paradajz u šerpu. Krčkajte 30 minuta povremeno miješajući. Odstranite šerpu sa kola.

  8. Uzmite blender i ispasirajte supu. Zatim vratite šerpu na peć i dodajte vrhnje za kuhanje. Promiješajte.

  9. Na vrhu možete dodati prepečene kockice hljeba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..