Sočna piletina u loncu
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
4 hrs
Ukupno vrijeme
4 hrs 5 mins
Kategorije jela:
Ručak, Večera
Tip kuhinje:
Univerzalno jelo
Tagovi:
piletina
Porcije: 6
Sastojci
- 4 komada pilećih fileta bez kožice
- 1 konzerva kreme od pileće supe
- 2 kesice začina od piletine
- pola šolje vode ili pilećeg temeljca (opcionalno)
- riža
- soli
- bibera
- malo isjeckanog peršuna
Instrukcije
-
U lonac ubacite piletinu, začinite sa biberom i soli.
-
Zajedno pomiješajte kremu od supe, mix začina od piletine i vodu ili pileći temeljac. Prelijte preko piletine. Kuhajte 4 sata na niskoj temperaturi.
-
Prije serviranja viljuškom ili rukama raskomadajte piletinu. Servirajte preko skuhane riže. Na kraju dodajte peršuna.
Bilješke o receptu
Umjesto pilećih fileta, možete koristiti pileće karabatake.
Možete dodati i zamrznuto povrće ako želite. Idealno bi bilo da koristite ako imate električni lonac, na kojem možete podesiti vrijeme kuhanja.