Sočna piletina u loncu

  • on November 10, 2020
  • Likes!
  • November 10, 2020
Sočna piletina u loncu
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
4 hrs
Ukupno vrijeme
4 hrs 5 mins
 
Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: piletina
Porcije: 6
Autor: admin
Sastojci
  • 4 komada pilećih fileta bez kožice
  • 1 konzerva kreme od pileće supe
  • 2 kesice začina od piletine
  • pola šolje vode ili pilećeg temeljca (opcionalno)
  • riža
  • soli
  • bibera
  • malo isjeckanog peršuna
Instrukcije
  1. U lonac ubacite piletinu, začinite sa biberom i soli.

  2. Zajedno pomiješajte kremu od supe, mix začina od piletine i vodu ili pileći temeljac. Prelijte preko piletine. Kuhajte 4 sata na niskoj temperaturi.

  3. Prije serviranja viljuškom ili rukama raskomadajte piletinu. Servirajte preko skuhane riže. Na kraju dodajte peršuna.

Bilješke o receptu

Umjesto pilećih fileta, možete koristiti pileće karabatake.

Možete dodati i zamrznuto povrće ako želite. Idealno bi bilo da koristite ako imate električni lonac, na kojem možete podesiti vrijeme kuhanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..