Pasta sa kobasicama i brokulom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
Kategorije jela:
Ručak
Tip kuhinje:
Italijanska
Tagovi:
brokule, kobasice, pasta, tjestenina
Porcije: 6
Kalorije: 498 kcal
Sastojci
- 450 gr tjestenine penne ili neke druge
- 450 gr kobasica, isjeckanih na kolutove ili manje
- 3 čehne bijelog luka
- 1 kašika crvene paprike izmrvljene
- 450 gr brokule rabe
- pola šolje vode gdje se pasta kuhala
- 2 kašike parmezana
- soli i bibera
Instrukcije
-
U veću šerpu napite vode i posolite, uključite na jaču temperaturu. Kad voda proključa stavite tjesteninu, promiješajte i pustite da se kuah nekih 11 minuta. Kad se tjestenina skuhala izvadite je iz vode, a pola šolje vode ostavite za kasnije.
-
Stavite veću tavu na kolo na srednju temperaturu. Propržite kobasice, bijeli luk i crvenu papriku, sve dok kobasice ne poprime boju i ne budu više roze, nekih 4 minute. Zatim stavite brokule i 2 kašike parmezana. Stavite pola šolje vode od tjestenine. Poklopite i kuhajte dok brokule ne smekšaju, nekih 5 do 7 minuta.
-
Dodajte tjesteninu i nekih 50 gr parmezana, sve promiješajte dobro. Začinite sa biberom i soli.
Bilješke o receptu
Za kremastiji ukus dodajte vrhnje za kuhanje.