Pasta sa kobasicama i brokulom

  • on November 9, 2020
  • Likes!
Pasta sa kobasicama i brokulom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: brokule, kobasice, pasta, tjestenina
Porcije: 6
Kalorije: 498 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr tjestenine penne ili neke druge
  • 450 gr kobasica, isjeckanih na kolutove ili manje
  • 3 čehne bijelog luka
  • 1 kašika crvene paprike izmrvljene
  • 450 gr brokule rabe
  • pola šolje vode gdje se pasta kuhala
  • 2 kašike parmezana
  • soli i bibera
Instrukcije
  1. U veću šerpu napite vode i posolite, uključite na jaču temperaturu. Kad voda proključa stavite tjesteninu, promiješajte i pustite da se kuah nekih 11 minuta. Kad se tjestenina skuhala izvadite je iz vode, a pola šolje vode ostavite za kasnije.

  2. Stavite veću tavu na kolo na srednju temperaturu. Propržite kobasice, bijeli luk i crvenu papriku, sve dok kobasice ne poprime boju i ne budu više roze, nekih 4 minute. Zatim stavite brokule i 2 kašike parmezana. Stavite pola šolje vode od tjestenine. Poklopite i kuhajte dok brokule ne smekšaju, nekih 5 do 7 minuta.

  3. Dodajte tjesteninu i nekih 50 gr parmezana, sve promiješajte dobro. Začinite sa biberom i soli.

Bilješke o receptu

Za kremastiji ukus dodajte vrhnje za kuhanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..