Hljeb sa ruzmarinom

  • on November 9, 2020
  • Likes!
Hljeb sa ruzmarinom
Vrijeme pripreme
1 d 15 mins
Vrijeme kuhanja
40 mins
Ukupno vrijeme
1 d 55 mins
 
Kategorije jela: Doručak, Ručak
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: hleb, hljeb, kruh, ruzmarin
Porcije: 8
Autor: admin
Sastojci
  • 3 šolje višenamjenskog brašna
  • 3 čehna bijelog luka
  • 1 kašika svježeg ruzmarina isjeckanog
  • 1 kašičica košer soli
  • prstohvat bibera
  • pola kašičice kvasca
  • 1 i po šolja vode
  • 2 kašike kukuruznog brašna
Instrukcije
  1. U veću posudu stavite brašno, bijeli luk, ruzmarin, so, biber i kvasac.

  2. Dodajte vodu i koristeći drvenu kašiku ili ruke umijesite tijesto., otprilike nekih 30tak sekundi.

  3. Posudu prekrijte plastičnom folijom i pustite da stoji na sobnoj temperaturi 18 do 24 sata, dok tijesto ne bude prekriveno mjehurićima.

  4. U posudu/ tepsiju stavite ulje i pouljite, zatim pospite posudu kukuruznim brašnom.

  5. Na drvenoj površini/ daski pospite brašna i oblikujte tijesto u obliku lopte.

  6. Tijesto stavite u pripremljenu posudu. Prekrijte čistom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi dok se tijesto ne udupla u svojoj veličini, nekih 2 sata otprilike.

  7. Uključite rernu na 220 stepeni. Stavite hljeb u rernu i pecite nekih 30-40 minuta dok ne bude zlatno smeđe boje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..