- 700 gr junetine
- 300 gr piletine
- 200 gr bamije
- 2 mrkve
- 1 paskanat
- 1 celer
- 1 korijen peršuna
- 1 veći luk
- pola kašičice soli
- sok od trećine limuna
- 50 gr maslaca
- 2 kašike brašna
- 1 jaje
- 200 gr kiselog mlijeka čvrstog
- 1 veza isjeckanog peršuna
-
U šerpu stavite vodu, isijecite junetinu i piletinu na sitne dijelove i stavite u šerpu, voda neka prekrije meso.
-
Kad se meso skuhalo i promijenilo boju (nekih 10 tak minuta), vodu prolijte, pa meso pospite drugom vodom, opet neka voda prelije meso.
-
Paškanat, celer, mrkvu, korijen peršuna i luk sitno isijecite i sve ubacite u šerpu sa mesom, promiješajte. Posolite. Kuhajte oko 2 sata. Povremeno provjerite i ako je potrebno naspite još vode.
-
Zatim odrežite vrhove bamije i bamiju stavite u šerpu neka se kuha nekih 20 tak minuta.
-
U posudi/ tavi otopite puter, stavite 2 kašike brašna, promiješajte dobro. Dobijenu zapršku dodajte u šerpu. Promiješajte sve dobro, nacijedite limun.
-
Dok se corba kuha, umutite jaje, kiselo čvrsto mlijeko i dobro promiješajte.
-
U šerpu dodajte biber, vegetu, promiješajte.
-
U šerpu naspite smjesu sa jajima i kiselim mlijekom i miješajte svo vrijeme dok sipate. Pospite peršunom na kraju.