Pasta sa govedinom i brokulama
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
Jelo koje se pravi samo 20 minuta. Sos daje jelu fantastičan okus.
Kategorije jela:
Ručak, Večera
Tip kuhinje:
Američka, Azijska, Kineska kuhinja
Tagovi:
bijeli luk, brokule, govedina, pasta
Porcije: 4
Kalorije: 407 kcal
Sastojci
- 226 gr špageta ili nudli
- 3 šolje cvjetova brokule
- 1 kašika maslinovog ulja
- 225 gr govedine isjeckane
- 3 čehne bijelog luka isjeckanog
- 1 srednja mrkva naerendana
- 55 gr smeđeg šećera
- 80 ml soja sosa
- prstohvat đumbira
- prstohvat crvene paprike
- prstohvat bibera
- 2 kašičice susamovog ulja
Instrukcije
-
U veću šerpu naspite vodu i pustite da proključa, posolite je, zatim stavite tjesteninu da se skuha. Zadnjih 5 minuta kuhanja dodajte brokule i pustite da se kuhaju dok ne smekšaju.
-
Dok se tjestenina kuha, u srednju tavu dodajte maslinovo ulje, kad se ulje zagrijalo dodajte govedinu, pržite dok govedina ne promijeni boju. Dodajte bijeli luk, mrkvu i pržite još koju minutu.
-
U manjoj posudi stavite smeđi šećer, soja sos, sesamovo ulje, đumbir, crvenu papriku i biber. Sve dobro promiješajte.
-
Špagete i brokule dodajte u tavu i prelijte ih napravljenim sosom, sve promiješajte.