- 500 gr svinjskog filea
- 150 gr kajmaka
- 2 jaja
- 100 gr brašna
- 100 gr prezle
- soli
- bibera
- ulje za prženje
-
Izrezano meso stavite na dasku, zatim uzmite papirnu foliju i stavite preko mesa, kuhinjskim čekićem istucajte šnicle sa obje strane.
-
Šnicle pospite biberom i soli sa obje strane.
-
Uzmite kajmak i stavite preko šnicle ( možete razmazati, a možete i staviti samo na jedan dio cijelom dužinom šnicle).
-
Kad ste stavili kajmak, dijelove šnicle koji su najkraći preklopite malo prema sredini šnicle. Zatim rolajte šniclu.
-
U tri posude/ tanjira stavite brašno, zatim prezlu i jaja. U tavu naspite ulje da se dobro zagrije.
-
Umotanu šniclu prvo stavite u brašno, zatim u jaja, pa u prezlu.
-
Pohovane šnicle stavite u vrelo ulje i pržite sa svake strane dok ne porumene.
-
Šnicle servirajte uz pomfrit ili običan krompir ili nešto drugo po želji.
Umjesto svinjskog filea, vi možete koristiti i teleće meso ili piletinu.