Lagani štapići sa sirom i bijelim lukom

  • on November 6, 2020
  • Likes!
Lagani štapići sa sirom i bijelim lukom
Vrijeme pripreme
8 mins
Vrijeme kuhanja
12 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 
Kategorije jela: Užina
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: bijeli luk, sir, tijesto
Porcije: 16
Autor: admin
Sastojci
  • 1 gotovo tijesto za picu
  • 1 kašika otopljenog putera
  • 1 čehno bijelog luka isjeckanog
  • 62 gr naerendane mocarele
  • 1 kašika parmezana
  • 1 kašičica origana
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 220 stepeni.

  2. Tijesto oblikujte u obliku pravougaonika, stavite u pripremljenu posudu (pleh, tepsija) na papir za pečenje.

  3. U posudu promiješajte puter, bijeli luk. Zatim četkicom razmažite svuda po tijestu.

  4. Pospite parmezan i mocarelu svuda po tijestu i krajeve. Zatim stavite origano na kraju.

  5. Prije nego što stavite da se peče, izrežite tijesto na 16 dijelova u obliku pravougaonika. Najbolje da koristite pizza sjekač.

  6. Pecite ok o12 minuta ili dok sir se ne rastopi i ne postane smeđe boje.

  7. Izvadite iz peći i ponovo izrežite po istim crtama. Uživajte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..