Lagani štapići sa sirom i bijelim lukom
Vrijeme pripreme
8 mins
Vrijeme kuhanja
12 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
Kategorije jela:
Užina
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
bijeli luk, sir, tijesto
Porcije: 16
Sastojci
- 1 gotovo tijesto za picu
- 1 kašika otopljenog putera
- 1 čehno bijelog luka isjeckanog
- 62 gr naerendane mocarele
- 1 kašika parmezana
- 1 kašičica origana
Instrukcije
-
Uključite rernu na 220 stepeni.
-
Tijesto oblikujte u obliku pravougaonika, stavite u pripremljenu posudu (pleh, tepsija) na papir za pečenje.
-
U posudu promiješajte puter, bijeli luk. Zatim četkicom razmažite svuda po tijestu.
-
Pospite parmezan i mocarelu svuda po tijestu i krajeve. Zatim stavite origano na kraju.
-
Prije nego što stavite da se peče, izrežite tijesto na 16 dijelova u obliku pravougaonika. Najbolje da koristite pizza sjekač.
-
Pecite ok o12 minuta ili dok sir se ne rastopi i ne postane smeđe boje.
-
Izvadite iz peći i ponovo izrežite po istim crtama. Uživajte