Bosanski lonac

  • on November 6, 2020
  • Likes!
Bosanski lonac
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
2 hrs
Ukupno vrijeme
2 hrs 15 mins
 
Kategorije jela: Povrće, Ručak
Tip kuhinje: Bosanska
Tagovi: bosanska kuhinja, bosanski lonac
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 400 gr teletine
  • 400 gr junetine
  • 1 kg krompira
  • 4 mrkve
  • 3 paprike
  • 3 paradajza
  • 100 gr graška
  • 3 glavice luka
  • 2 glavice bijelog luka
  • 100 ml ulja
  • 700 ml vode
  • korijen celera
  • 1 kašika peršuna isjeckanog
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika začina/ vegete
  • 1 kašika crvene slatke paprike
  • kašičica bibera
Instrukcije
  1. Prvo uzmite meso i isijecite na dijelove, ne na sitne komadiće, već na veće dijelove.

  2. U veću šerpu/ lonac stavite ulje, zatim meso. Luk isijecite kako vama odgovara, možete na kolutove ili na sitnije komade. Isijecite bijeli luk i mrkvu. Sve to dodajte mesu u šerpu.

  3. Isijecite korijen celera i krompir, zatim celer, krompir, grašak, peršun stavite u šerpu.

  4. Ogulite paradajz i isijecite, paprike izrežite na manje dijelove i sve to dodajte u šerpu.

  5. Svemu tome dodajte so, vegetu, biber i crvenu papriku.

  6. Na kraju dodajte vodu i poklopite.

  7. Kuhajte oko 2 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..