Mafini od jabuka i cimeta
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
Kategorije jela:
Desert
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
jabuke, mafini
Sastojci
- 1 i po šolja brašna
- pola šolje šećera
- pola šolje smeđeg šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice cimeta
- pola kašičice soli
- 78 ml biljnog ili kanola ulja
- 1 veće jaje
- 78 ml mlijeka
- 1 velika jabuka izrezana
Preljev
- 32 gr šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike otopljenog putera
- 1 kašičica cimeta
Instrukcije
-
Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite posudu za mafine, možete staviti ako imate papir za mafine.
-
U posudu srednje veličine stavite brašno, šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo, cimet i so. Dodajte tome ulje, jaja i mlijeko i miješajte dok se ne sjedini. Stavite sitno izrezane dijelove jabuke i još jednom promiješajte, zatim smjesu pospite jednako po svim dijelovima.
-
U manju posudu stavite sve iz kategorije preljev i izmiješajte dobro. Pospite preko smjese u posudi za mafine.
-
Pecite nekih 15-20 minuta ili dok čačkalica koju zabodete u centar mafina izađe čista bez ostataka smjese.