Hrskava pita od tikve
Vrijeme pripreme
15 mins
Kategorije jela:
Desert
Sastojci
Fil od tikve
- 1 konzerva pirea od tikve
- 1 šolja šećera
- 3 velika jaja
- 1 kašičice cimeta
- 1 kašičica muškatnog oraščića
- pola kašičice soli
- 2 kašičice ekstrakta od vanilije
- 158 ml slag kreme
Biskvit
- 2 šolje brašna
- 1 i po šolja šećera
- 2 kašičice cimeta
- pola kašičice soli
- 12 kašika neslanog otopljenog putera
Serviranje
- Sladoled od vanilije
Instrukcije
-
Uključite rernu na 200 stepeni. U pekač od 30 cm stavite puter i ravnomjerno razmažite.
-
U veću posudu stavite pire od tikve, šećer, jaja, cimet, muškatni oraščić, so i ekstrakt od vanilije. Dodajte slag kremu i dobro izmiješajte. Smjesu stavite u pripremljenu posudu.
-
U srednju posudu stavite brašno, šećer, cimet i so. Dodajte otopljeni puter, izmiješajte dobro. Smjesa će izgledati kao prhkava. Smjesu prospite preko smjese sa pireom od tikve.
-
Pecite nekih 40-45 min dok smjesa ne postane zlatno smeđa.
-
Ostavite da stoji nekih 10 tak minuta, zatim servirajte tako toplo sa sladoledom od vanilije. Uživajte!