Rolovane lazanje

  • on November 2, 2020
  • Likes!
Rolovane lazanje
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
42 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 42 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: lazanje, pasta
Porcije: 12
Kalorije: 333 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 12 komada lazanja listova
  • 450 gr faširanog mesa
  • 700 ml marinara sosa / paradajz sosa
  • pola šolje isjeckanog luka
  • 3 čehna bijelog luka sitno isjeckanog
  • 1 kašičica morske soli
  • pola kašičice crnog bibera
  • pola kašičice origana
  • 425 gr rikota sira
  • 1 veliko jaje
  • 21 gr parmezan sira
  • 3 šolje mocarela sira naerendanog
  • 21 gr isjeckanog peršuna
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni. Skuhajte lazanje u ključaloj slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Kad se skuha prospite toplu vodu i naspite hladnu vodu u posudu kako bi spriječili da se lazanje u međuvremenu zalijepe jedna za drugu.

  2. U duboku tavu na sredjoj temperaturi, propržite fasirano meso dok ne poprimi boju. Promiješajte povremeno. Potom dodajte luk, bijeli luk, so, poal kašičice bibera i pola kašičice origana. Pržite dok se luk ne izdinsta, dok ne smekša. Zatim dodajte paradajz sos, sačekajte da provri, pa isključite kolo. U posudu u kojoj ćete peći pospite pola šolje ovog sosa po dnu posude i razmažite.

  3. U veliku posudu stavite rikota sir, jaje, parmezan sir, pola šolje mocarele i peršun.

  4. Na papir za pečenje ili na neku površinu stavite lazanje, zatim pospite preko svakog lista lazanje 1/4 šolje (oko 20gr) mješavine sa sirevima. Zatim dodajte sos u jednom dijelu lista lazanje. Zatim motajte lazanje i tako smotane ih stavite u pripremljenu posudu za pečenje.

  5. Pospite preostali sos preko vrha rolnica i pospite preostalu šolju i po mocarela sira.

  6. Pecite pokriveno nekih 40 minuta, zatim otklonite foliju i pecite još nekih 2-3 minute dok sir ne dobije svijetlo zlatnu boju. Po vrhu pospite peršuna kad je gotovo. Uživajte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..