Piletina sa rižom i sirom u loncu

  • on November 2, 2020
  • Likes!
Piletina sa rižom i sirom u loncu
Vrijeme pripreme
5 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: gljive, piletina, riza, sir
Porcije: 6
Kalorije: 602 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 5 komada pilećih fileta tanko izrezanih
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog bibera
  • pola kašičice crvene paprike
  • 1 srednji luk isjeckan
  • 1 kašika bijelog luka isjeckanog
  • 2 i po šolje bijele riže
  • 2 šolje pilećeg temeljca
  • 250 gr kremaste supe od gljiva
  • 250 gr kremaste pileće supe
  • 220 gr isjeckanih gljiva
  • 2 šolje sira isjeckanog na kockice ili naerendanog
  • peršun
  • luk u prahu
Instrukcije
  1. Skuhajte rižu i ostavite sa strane.

  2. Pouljite lonac u kojem ćete kuhati. Dodajte pileće filete, so, bibier, luk u prahu i papriku. Izmiješajte dobro.

  3. Dodajte isjeckani luk i bijeli luk, zatim dodajte pileći temeljac, kremastu supu od gljiva, kremastu pileću supu. Poklopite i kuhajte 3-4 sata.

  4. Prije nego sto bude gotovo, dodajte isjeckane gljive, zatim poklopite opet i nastavite kuhati.

  5. Kad je gotovo dodajte kuhanu rizu i sir. Poklopite i pustite nekih 5 minuta da se sir rastopi, zatim pomiješajte i začinite sa peršunom.

Bilješke o receptu

Koliko će se kuhate, zavisi od temperature. Ako na većoj temperaturi kuhate onda vam treba nekih 3 sata, 3 i po. Najbolje je kuhati u loncu koji već ima programirano vrijeme, ali može i u običnom. Što se tiče kremastih supa misli se na već gotove kreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..