- 5 komada pilećih fileta tanko izrezanih
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- pola kašičice crvene paprike
- 1 srednji luk isjeckan
- 1 kašika bijelog luka isjeckanog
- 2 i po šolje bijele riže
- 2 šolje pilećeg temeljca
- 250 gr kremaste supe od gljiva
- 250 gr kremaste pileće supe
- 220 gr isjeckanih gljiva
- 2 šolje sira isjeckanog na kockice ili naerendanog
- peršun
- luk u prahu
-
Skuhajte rižu i ostavite sa strane.
-
Pouljite lonac u kojem ćete kuhati. Dodajte pileće filete, so, bibier, luk u prahu i papriku. Izmiješajte dobro.
-
Dodajte isjeckani luk i bijeli luk, zatim dodajte pileći temeljac, kremastu supu od gljiva, kremastu pileću supu. Poklopite i kuhajte 3-4 sata.
-
Prije nego sto bude gotovo, dodajte isjeckane gljive, zatim poklopite opet i nastavite kuhati.
-
Kad je gotovo dodajte kuhanu rizu i sir. Poklopite i pustite nekih 5 minuta da se sir rastopi, zatim pomiješajte i začinite sa peršunom.
Koliko će se kuhate, zavisi od temperature. Ako na većoj temperaturi kuhate onda vam treba nekih 3 sata, 3 i po. Najbolje je kuhati u loncu koji već ima programirano vrijeme, ali može i u običnom. Što se tiče kremastih supa misli se na već gotove kreme.