Francuski tost

  • on November 2, 2020
  • Likes!
Francuski tost
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
5 mins
Ukupno vrijeme
10 mins
 
Kategorije jela: Doručak
Tip kuhinje: Francuska
Tagovi: tost
Porcije: 6
Autor: admin
Sastojci
  • 1 veliko jaje
  • 2 kašike istopljenog putera
  • 175 ml mlijeka
  • 2 kašičice ekstrakta od vanilije
  • 1 rola cimeta po želji
  • 2 kašike šećera
  • 45 gr brašna
  • malo soli
Instrukcije
  1. U posudi umutite jaja. Zatim dodajte istopljeni puter. Mješajući dodajte mlijeko i ekstrakt od vanilije. Umutite dobro.

  2. Dodajte šećer, so i brašno konstantno mješajući da se dobro sjedini.

  3. Potopite dobro svaku stranu hljeba u smjesu držeći nekih 15-20 sekundi.

  4. Stavite tavu na kolu i zagrijte je na srednjoj temperaturi, stavite puter i razmažite po čitavoj tavi.

  5. Kad se tava zagrijala dodajte kriške hljeba i držite svaku stranu otprilike 1 minutu ili dok ne dobiju zlatnu boju.

  6. Možete servirati uz mlijeko ili sirup od jabuke.

  7. Po vrhu možete dodati sećer u prahu ili neko voće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..