Francuski tost
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
5 mins
Ukupno vrijeme
10 mins
Kategorije jela:
Doručak
Tip kuhinje:
Francuska
Tagovi:
tost
Porcije: 6
Sastojci
- 1 veliko jaje
- 2 kašike istopljenog putera
- 175 ml mlijeka
- 2 kašičice ekstrakta od vanilije
- 1 rola cimeta po želji
- 2 kašike šećera
- 45 gr brašna
- malo soli
Instrukcije
-
U posudi umutite jaja. Zatim dodajte istopljeni puter. Mješajući dodajte mlijeko i ekstrakt od vanilije. Umutite dobro.
-
Dodajte šećer, so i brašno konstantno mješajući da se dobro sjedini.
-
Potopite dobro svaku stranu hljeba u smjesu držeći nekih 15-20 sekundi.
-
Stavite tavu na kolu i zagrijte je na srednjoj temperaturi, stavite puter i razmažite po čitavoj tavi.
-
Kad se tava zagrijala dodajte kriške hljeba i držite svaku stranu otprilike 1 minutu ili dok ne dobiju zlatnu boju.
-
Možete servirati uz mlijeko ili sirup od jabuke.
-
Po vrhu možete dodati sećer u prahu ili neko voće.