Bašta salata sa maslinama
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
1 min
Ukupno vrijeme
21 mins
Kategorije jela:
Povrće, Salata, Večera
Tip kuhinje:
Italijanska
Tagovi:
salata
Porcije: 6
Kalorije: 167 kcal
Sastojci
- 340 gr ajsberg salate mix
- 2 cherry paradajza
- 20 gr crvenog luka isjeckanog
- pola šolje fefarona
- pola šolje crnih maslina
- pola šolje prepečenog hljeba isjeckanog na kockice
- 20 gr parmezan sira
Dressing
- 1 paketić Italijanskog dresinga
- 170 ml maslinovog ulja
- 75 ml bijelog vinskog sirćeta
- 60 ml vode
- pola kašičice šećera
- pola kašičice italijanske mješavine začina
- pola kašičice soli
- malo bibera
- malo bijelog luka u prahu
- 1 kašika majoneze
Instrukcije
-
U veliku posudu stavite ajsberg salatu, paradajz, crveni luk, feferone, masline, hljeb i parmezan.
-
Sve sastojke iz grupe Dressing pomiješati dobro dok se ne sjedine.
-
Zatim dressing pospite preko salate. Promiješajte i servirajte. (Ne morate sav dresing staviti ako ne želite).
Bilješke o receptu
Što se tiče ajsberg salate, možete koristiti svježu, a možete uzeti i mix gotovi.
Najbolje je da u tavi na puteru zapržite kriške hljeba kako bi dobili prepečeni hljeb, a možete i u tosteru ili u rerni.