Topla čokolada
Vrijeme pripreme
1 min
Vrijeme kuhanja
5 mins
Ukupno vrijeme
6 mins
Kategorije jela:
Piće
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
topla cokolada
Porcije: 4
Kalorije: 323 kcal
Sastojci
- 4 šolje mlijeka
- 25 gr kakaa u prahu
- 25 gr šećera
- pola šolje isjeckane čokolade za kuhanje, tamne čokolade
- malo ekstrakta od vanilije
Instrukcije
-
U manju šerpu stavite mlijeko, kakao u prahu i šećer. Miješajte na srednjoj temperaturi dok se ne zagrije (ali ne da provri).
-
Dodajte čokoladu za kuhanje i miješajte konstantno dok se čokolada ne rastopi.
-
Kad se čokolada rastopi i sjedini sa mlijekom, dodajte ekstrakt od vanilije.
Bilješke o receptu
Za manje porcije npr. 2, samo prepolovite sastojke.