Tijesto za pizzu

  • on November 1, 2020
  • Likes!
Tijesto za pizzu
Vrijeme pripreme
10 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 10 mins
 
Kategorije jela: Pizza, Ručak
Tip kuhinje: Američka, Italijanska
Tagovi: pizza
Porcije: 8
Kalorije: 297 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 i po šolja tople vode
  • 2 kesice germe
  • 2 kašičice šećera
  • 60 ml maslinovog ulja extra djevičansko
  • 1 kašičica soli
  • 4 šolje brašna
Instrukcije
  1. U veću posudu naspite toplu vodu, zatim stavite germu, dodajte šećer, maslinovo ulje i so. Umutite dobro.

  2. Potom dodajte brašno i izmiješajte dobro.

  3. Uzmite drugu veću posudu i pouljite je maslinovim uljem sa svih strana, potom stavite tijesto u nju. Pospite malo maslinovog ulja po vrhu. Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji dok se ne podigne.

  4. Kad se tijesto podiglo, na površinu na kojoj pravite, pospite brašna i stavite tijesto, Oblikujte ga u loptu i ostavite tako 10 tak minuta.

  5. Tijesto možete tako ostaviti za jednu veliku pizzu ili podijeliti na 4 dijela i praviti manje pizze, ili na 2 dijela kako bi napravili dvije srednje pizze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..