Tijesto za pizzu
Vrijeme pripreme
10 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 10 mins
Kategorije jela:
Pizza, Ručak
Tip kuhinje:
Američka, Italijanska
Tagovi:
pizza
Porcije: 8
Kalorije: 297 kcal
Sastojci
- 1 i po šolja tople vode
- 2 kesice germe
- 2 kašičice šećera
- 60 ml maslinovog ulja extra djevičansko
- 1 kašičica soli
- 4 šolje brašna
Instrukcije
-
U veću posudu naspite toplu vodu, zatim stavite germu, dodajte šećer, maslinovo ulje i so. Umutite dobro.
-
Potom dodajte brašno i izmiješajte dobro.
-
Uzmite drugu veću posudu i pouljite je maslinovim uljem sa svih strana, potom stavite tijesto u nju. Pospite malo maslinovog ulja po vrhu. Pokrijte tijesto i ostavite da odstoji dok se ne podigne.
-
Kad se tijesto podiglo, na površinu na kojoj pravite, pospite brašna i stavite tijesto, Oblikujte ga u loptu i ostavite tako 10 tak minuta.
-
Tijesto možete tako ostaviti za jednu veliku pizzu ili podijeliti na 4 dijela i praviti manje pizze, ili na 2 dijela kako bi napravili dvije srednje pizze.