Tart sa jajima i suhim mesom/ slaninom

  • on November 1, 2020
  • Likes!
Tart sa jajima i suhim mesom/ slaninom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Doručak
Tip kuhinje: Američka, Francuska
Tagovi: dorucak, jaja
Autor: admin
Sastojci
  • 500 gr lisnatog tijesta
  • 6 jaja
  • 85 gr naerendanog sira
  • 4 komada narezanog suhog mesa/ slanine
  • so
  • crni biber
  • 1 kašika narezanog zelenog luka
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni. Prpipremite pleh/ posudu u kojoj ćete peći, stavite papir za pečenje.

  2. Lisnato tijesto razvucite, ako možete do veličine koje je i posuda u kojoj ćete peći. Otprilike neki oblik pravougaonika da bude.

  3. Zatim razvučeno lisnato tijesto premjestite na papir za pečenje u posudu. Krajeve tijesta umotajte kako se jaje ne bi razlilo.

  4. Razbijte jaja i stavite ih po tijestu, zatim pospite sirom. Stavite suho meso/ slaninu po vrhu i sve pospite sa biberom i soli.

  5. Pažljivo premjestite posudu u rernu i pecite dok tijesto ne bude braonkasto i bjelanca jaja budu gotova, 10 -15 minuta.

  6. Kad je gotovo po vrhu možete posuti isjeckanog zelenog luka. Isijecite na kocke i servirajte vruće. Uživajte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..