Tart sa jajima i suhim mesom/ slaninom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
Kategorije jela:
Doručak
Tip kuhinje:
Američka, Francuska
Tagovi:
dorucak, jaja
Sastojci
- 500 gr lisnatog tijesta
- 6 jaja
- 85 gr naerendanog sira
- 4 komada narezanog suhog mesa/ slanine
- so
- crni biber
- 1 kašika narezanog zelenog luka
Instrukcije
-
Uključite rernu na 200 stepeni. Prpipremite pleh/ posudu u kojoj ćete peći, stavite papir za pečenje.
-
Lisnato tijesto razvucite, ako možete do veličine koje je i posuda u kojoj ćete peći. Otprilike neki oblik pravougaonika da bude.
-
Zatim razvučeno lisnato tijesto premjestite na papir za pečenje u posudu. Krajeve tijesta umotajte kako se jaje ne bi razlilo.
-
Razbijte jaja i stavite ih po tijestu, zatim pospite sirom. Stavite suho meso/ slaninu po vrhu i sve pospite sa biberom i soli.
-
Pažljivo premjestite posudu u rernu i pecite dok tijesto ne bude braonkasto i bjelanca jaja budu gotova, 10 -15 minuta.
-
Kad je gotovo po vrhu možete posuti isjeckanog zelenog luka. Isijecite na kocke i servirajte vruće. Uživajte