Taco punjene parpike (Keto)
Vrijeme pripreme
8 mins
Vrijeme kuhanja
35 mins
Ukupno vrijeme
45 mins
Kategorije jela:
Ručak
Tagovi:
paprike
Porcije: 8
Sastojci
- 4 srednje zelene paprike prepolovljene
- 650 gr faširanog mesa
- 1 kesica taco začina (meksičkog)
- 170 ml vode
- 1 i po šolja sira naerendanog
- 1 šolja pavlake
- pola šolje salsa sosa
Instrukcije
-
Zagrijte rernu na 170 stepeni. Operite paprike, zatim ih presijecite na pola uzdzž, otklonite sjemnke. Stavite ih u šerpu sa 60 ml vode. Pokrijte i kuhajte nekih 7 do 10 minuta ili dok paprike ne smekšaju (najbolje ih je stavite u mikrovalnu 7-10 minuta da smekšaju).
-
U međuvremenu, propržite fasirano meso dok ne dobije braonkastu boju. Dodajte taco začine i vodu. Nakon što je meso gotovo, dodajte pavlaku, salsu i 1 šolju sira. Izmiješajte
-
Nauljite posudu u kojoj ćete peći. Stavite papike u posudu i napunite ih mesom i smjesom sa sirom. Po vrhu stavite preostali sir. Pecite oko 20-30 minuta.