Minestrone supa (Velika supa)

  • on October 30, 2020
  • Likes!
Minestrone supa (Velika supa)
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
 
Kategorije jela: Supe
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: supa
Porcije: 6
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 bijeli ili žuti luk isjeckan, može oba po pola
  • 2 štapa celera isjeckanog
  • 2 velike mrkve izrezane
  • 1 srednji krompir prerezan na pola
  • 1 konzerva paradajz sosa
  • 1 konzerva graha
  • 6 šolja povrtne juhe
  • 1 kašičica italijanske mješavine začina
  • pola kašičice crvene paprike
  • soli po ukusu
  • mljeveni crni biber
  • 200 gr zelene buranije izrezane na pola
  • 4 šolje špinata
  • 100 gr tjestenine – male školjke, fusilli
Za serviranje
  • naerendani parmezan
  • hljeb od bijelog luka
Instrukcije
  1. Dodajte maslinovo ulje u šerpu na srednjoj temperaturi. Dodajte izrezani luk, celer, mrkvu i krompir. Miješajte 2-5 minuta ili dok luk ne smekša.

  2. Zatim dodajte paradajz sos, grah, povrtnu juhu, italijansku mješavinu, crvenu papriku, so i biber. Poklopite i kuhajte nekih 10-15 minuta.

  3. Dodajte zelenu buraniju, špinat i tjesteninu. Kuhajte bez poklopca nekih 8-12 minuta ili dok tjestenina se ne skuha i buranija ne smekša. Kad se dobro skuha naspite u posudu i servirajte sa parmezan sirom po vrhu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..