Minestrone supa (Velika supa)
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
Kategorije jela:
Supe
Tip kuhinje:
Italijanska
Tagovi:
supa
Porcije: 6
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 bijeli ili žuti luk isjeckan, može oba po pola
- 2 štapa celera isjeckanog
- 2 velike mrkve izrezane
- 1 srednji krompir prerezan na pola
- 1 konzerva paradajz sosa
- 1 konzerva graha
- 6 šolja povrtne juhe
- 1 kašičica italijanske mješavine začina
- pola kašičice crvene paprike
- soli po ukusu
- mljeveni crni biber
- 200 gr zelene buranije izrezane na pola
- 4 šolje špinata
- 100 gr tjestenine – male školjke, fusilli
Za serviranje
- naerendani parmezan
- hljeb od bijelog luka
Instrukcije
-
Dodajte maslinovo ulje u šerpu na srednjoj temperaturi. Dodajte izrezani luk, celer, mrkvu i krompir. Miješajte 2-5 minuta ili dok luk ne smekša.
-
Zatim dodajte paradajz sos, grah, povrtnu juhu, italijansku mješavinu, crvenu papriku, so i biber. Poklopite i kuhajte nekih 10-15 minuta.
-
Dodajte zelenu buraniju, špinat i tjesteninu. Kuhajte bez poklopca nekih 8-12 minuta ili dok tjestenina se ne skuha i buranija ne smekša. Kad se dobro skuha naspite u posudu i servirajte sa parmezan sirom po vrhu.