Nevjerojatno hrskavi pileći zalogaji preliveni slatkim čili majonezom – toliko dobro, da ćete htjeti udvostručiti ili utrostručiti recept!
- 150 gr pilećih fileta isjeckanih na male dijelove
- pola šolje putera otopljenog
- 1 jaje
- 96 gr brašna
- soli po potrebi
- 30 gr kukuruznog škroba
- pola kašičice crnog bibera u prahu
- pola kašičice luka u prahu
- pola kašičice bijelog luka u prahu
- malo cilija u prahu
- 1 šolja prezle
- pola šolje majoneze
- 1/4 šolje slatkog čili sosa
- 2 kašike ljutog sosa
- prstohvat soli
- 1 kašika bijelog sirćeta
- malo crnog bibera u prahu
- pola kašičice šećera
- malo bijelog luka u prahu
-
Očistite, izrežite i posušite pileće filete.
-
U posudu sjedinite sastojke označene pod kategorijom Za pohovanje (puter, jaje, brašno, so, kukuruzni škrob, biber, začine). Sve osim prezle.
-
U tavu stavite ulje da se zagrije. Izrezanu piletinu stavite u posudu sa napravljenom smjesom i dobro izmiješajte da se piletina potopi. Sa strane naspite prezlu u tanjir.
-
Kad se ulje zagrijalo dovoljno, svaki komadić piletine uvaljajte u prezlu i stavite u tavu. Pržite na srednjoj temperaturi dok piletina ne bude dobro ispržena. Kad se piletina isprži odvojite je sa strane na ubrus/ krpu da se osuši.
-
U posudu stavite sve sastojke naznačene pod Bang bang sos i dobro izmiješajte.
-
Nakon toga stavite piletinu u sos ili sos prelijte preko piletine. Uživajte