Bang Bang piletina

  • on October 30, 2020
  • Likes!
Bang bang piletina
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Nevjerojatno hrskavi pileći zalogaji preliveni slatkim čili majonezom – toliko dobro, da ćete htjeti udvostručiti ili utrostručiti recept!

Kategorije jela: Ručak, Užina, Večera
Tip kuhinje: Kineska kuhinja
Tagovi: piletina
Porcije: 3
Autor: admin
Sastojci
  • 150 gr pilećih fileta isjeckanih na male dijelove
Za pohovanje
  • pola šolje putera otopljenog
  • 1 jaje
  • 96 gr brašna
  • soli po potrebi
  • 30 gr kukuruznog škroba
  • pola kašičice crnog bibera u prahu
  • pola kašičice luka u prahu
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • malo cilija u prahu
  • 1 šolja prezle
Bang bang sos
  • pola šolje majoneze
  • 1/4 šolje slatkog čili sosa
  • 2 kašike ljutog sosa
  • prstohvat soli
  • 1 kašika bijelog sirćeta
  • malo crnog bibera u prahu
  • pola kašičice šećera
  • malo bijelog luka u prahu
Instrukcije
  1. Očistite, izrežite i posušite pileće filete.

  2. U posudu sjedinite sastojke označene pod kategorijom Za pohovanje (puter, jaje, brašno, so, kukuruzni škrob, biber, začine). Sve osim prezle.

  3. U tavu stavite ulje da se zagrije. Izrezanu piletinu stavite u posudu sa napravljenom smjesom i dobro izmiješajte da se piletina potopi. Sa strane naspite prezlu u tanjir.

  4. Kad se ulje zagrijalo dovoljno, svaki komadić piletine uvaljajte u prezlu i stavite u tavu. Pržite na srednjoj temperaturi dok piletina ne bude dobro ispržena. Kad se piletina isprži odvojite je sa strane na ubrus/ krpu da se osuši.

  5. U posudu stavite sve sastojke naznačene pod Bang bang sos i dobro izmiješajte.

  6. Nakon toga stavite piletinu u sos ili sos prelijte preko piletine. Uživajte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..