Tikvice punjene okusima piletine i parmezana. Ovaj obrok s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom proteina ostavit će vam osjećaj zadovoljstva!
- 450 gr piletine isjeckane
- 3 veće tikvice ili 4 male
- 2 šolje paradajz sosa
- 3 šolje naerendane mocarele
- 1 šolja parmezana
- soli
- bibera
- bijelog luka u prahu
- maslinovo ulje
-
Veću tavu stavite na kolo na srednju temperaturu, stavite ulje i propržite komadiće piletine dok ne poprime boju. Dodajte so, biber i bijeli luk u prahu.
-
Dodajte 2 šolje paradajz sosa i smanjite temperaturu.
-
Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite odgovarajuću posudu/ tepsiju.
-
Dok se piletina kuha u sosu, prerežite tikvice na dva dijela uzduž. Koristite kašiku da bi očistile tikvice, odnosno udubili kako bi piletina mogla stati.
-
Izmiješajte 2 šolje mocarele i pola šolje parmezana i dodajte sosu gdje je piletina. Miješajte dok se sir ne istopi.
-
Smjesu stavljajte u tikvice koje ste prethodno udubili, po vrhu pospite preostalom mocarelom i parmezanom.
-
Pecite oko 25 – 30 minuta.