Tikvice punjene piletinom i parmezanom

  • on October 29, 2020
  • Likes!
Tikvice punjene piletinom i parmezanom

Tikvice punjene okusima piletine i parmezana. Ovaj obrok s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom proteina ostavit će vam osjećaj zadovoljstva!

Kategorije jela: Povrće, Ručak, Večera
Diet: LowFatDiet
Tagovi: keto, piletina, piletina recepti, punjene tikvice recepti, rucak recepti, tikvice, tikvice recepti, vecera recepti, zdravi recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr piletine isjeckane
  • 3 veće tikvice ili 4 male
  • 2 šolje paradajz sosa
  • 3 šolje naerendane mocarele
  • 1 šolja parmezana
  • soli
  • bibera
  • bijelog luka u prahu
  • maslinovo ulje
Instrukcije
  1. Veću tavu stavite na kolo na srednju temperaturu, stavite ulje i propržite komadiće piletine dok ne poprime boju. Dodajte so, biber i bijeli luk u prahu.

  2. Dodajte 2 šolje paradajz sosa i smanjite temperaturu.

  3. Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremite odgovarajuću posudu/ tepsiju.

  4. Dok se piletina kuha u sosu, prerežite tikvice na dva dijela uzduž. Koristite kašiku da bi očistile tikvice, odnosno udubili kako bi piletina mogla stati.

  5. Izmiješajte 2 šolje mocarele i pola šolje parmezana i dodajte sosu gdje je piletina. Miješajte dok se sir ne istopi.

  6. Smjesu stavljajte u tikvice koje ste prethodno udubili, po vrhu pospite preostalom mocarelom i parmezanom.

  7. Pecite oko 25 – 30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..