Ovaj kremasti recept s piletinom i špinatom jednostavno je jelo koje će oduševiti cijelu vašu porodicu, idealno je za večeru!
- 450 gr pilećih fileta
- 3 kašike putera
- pola kašičice soli i bibera
- 1 kašičica origana
- 1 srednji luk isjeckan
- 4 čehna bijelog luka isjeckanog
- 1 mala tegla sušenog paradajza isjeckanog
- pola šolje pilećeg temeljca
- pola šolje vrhnja za kuhanje
- 43 gr parmezana
- 1 šolja špinata ili više ako želite
-
Začinite piletinu sa soli, biberom i origanom (pola kašičice, preostalo pola ostaviti) sa obje strane.
-
U većoj tavi otopite 2 kašike putera. Dodajte pileće filete i pržite nekih 4 minute sa svake strane dok ne dobiju braonkastu boju, Kad je završeno, ostavite pieltinu sa strane na tanjir.
-
U istoj tavi dodajte preostalu jednu kašiku putera. Dodajte luk, bijeli luk, pola kašičice origana i sušeni paradajz. Dodajte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje i parmezan sir i miješajte nekih 2-3 minute. Dodajte soli i bibera po ukusu.
-
Dodajte špinat sosu i nastavite kuhati dok ne smekša. Zatim dodajte piletinu u tavu i zagrijte je nekih 2-3 minute. Kad budete servirali možete dodati sjeckanog peršuna.