Piletina sa špinatom u kremastom parmezan sosu

  • on October 29, 2020
  • Likes!
Piletina sa špinatom u kremastom parmezan sosu

Ovaj kremasti recept s piletinom i špinatom jednostavno je jelo koje će oduševiti cijelu vašu porodicu, idealno je za večeru!

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tagovi: piletina
Porcije: 3
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr pilećih fileta
  • 3 kašike putera
  • pola kašičice soli i bibera
  • 1 kašičica origana
  • 1 srednji luk isjeckan
  • 4 čehna bijelog luka isjeckanog
  • 1 mala tegla sušenog paradajza isjeckanog
  • pola šolje pilećeg temeljca
  • pola šolje vrhnja za kuhanje
  • 43 gr parmezana
  • 1 šolja špinata ili više ako želite
Instrukcije
  1. Začinite piletinu sa soli, biberom i origanom (pola kašičice, preostalo pola ostaviti) sa obje strane.

  2. U većoj tavi otopite 2 kašike putera. Dodajte pileće filete i pržite nekih 4 minute sa svake strane dok ne dobiju braonkastu boju, Kad je završeno, ostavite pieltinu sa strane na tanjir.

  3. U istoj tavi dodajte preostalu jednu kašiku putera. Dodajte luk, bijeli luk, pola kašičice origana i sušeni paradajz. Dodajte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje i parmezan sir i miješajte nekih 2-3 minute. Dodajte soli i bibera po ukusu.

  4. Dodajte špinat sosu i nastavite kuhati dok ne smekša. Zatim dodajte piletinu u tavu i zagrijte je nekih 2-3 minute. Kad budete servirali možete dodati sjeckanog peršuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..