Pečeni hljeb sa bijelim lukom

  • on October 29, 2020
  • Likes!
Pečeni hljeb sa bijelim lukom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
 

Ovaj jednostavni domaći i najbolji recept za hljeb sa bijelim lukom sadrži svježe začinsko bilje, tone ukusnog pečenog bijelog luka i savršeno je prepečen.

Kategorije jela: Doručak, Užina
Tip kuhinje: Američka, Italijanska
Tagovi: bijeli luk, hljeb
Porcije: 16
Kalorije: 124 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 hljeb
  • pola šolje istopljenog putera
  • 1 kašika svježeg peršuna isjeckanog
  • 3 čehna bijelog luka sitno isjeckanog
  • 2 prstohvata soli
  • crnog bibera po želji
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 170 stepeni.

  2. Izrežite hljeb na kriške i stavite ih na papir za pečenje.

  3. Pomiješajte zajedno istopljeni puter, bijeli luk, peršun, so i biber. Zatim četkicom/ kašikom pospite po kriškama hljeba uključujući i ivice hljeba.

  4. Pecite nekih 8 – 10 minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..