Pečeni hljeb sa bijelim lukom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
15 mins
Ovaj jednostavni domaći i najbolji recept za hljeb sa bijelim lukom sadrži svježe začinsko bilje, tone ukusnog pečenog bijelog luka i savršeno je prepečen.
Kategorije jela:
Doručak, Užina
Tip kuhinje:
Američka, Italijanska
Tagovi:
bijeli luk, hljeb
Porcije: 16
Kalorije: 124 kcal
Sastojci
- 1 hljeb
- pola šolje istopljenog putera
- 1 kašika svježeg peršuna isjeckanog
- 3 čehna bijelog luka sitno isjeckanog
- 2 prstohvata soli
- crnog bibera po želji
Instrukcije
-
Uključite rernu na 170 stepeni.
-
Izrežite hljeb na kriške i stavite ih na papir za pečenje.
-
Pomiješajte zajedno istopljeni puter, bijeli luk, peršun, so i biber. Zatim četkicom/ kašikom pospite po kriškama hljeba uključujući i ivice hljeba.
-
Pecite nekih 8 – 10 minuta, dok ne dobije braonkastu boju.