Piletina u kari sosu i kokosu

  • on October 28, 2020
  • Likes!
Piletina u kari sosu i kokosu
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Ova kremasta piletina u kari sosu i kokosu ukusna je i zdrava, a najbolje od svega spremna je za samo 30 minuta!

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Indijska kuhinja
Tagovi: piletina
Porcije: 4
Kalorije: 411 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr pilećih fileta izrezanih
  • 3 čehne bijelog luka sitno isjeckanog
  • 2 kašike isjeckanog đumbira
  • 2 kašike mljevenog koriandera
  • 2 kašike karija u prahu
  • 3 kašike crvene kari paste
  • 1 kašika soka od limuna
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 1 velika crvena paprika
  • 1 konzerva punomasnog kokosovog mlijeka
  • pola srednjeg žutog luka
  • 1-2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike ribljeg sosa – po želji
  • 2 kašike isjeckanog koriandera ili bosiljka
  • morska so
  • bibera
Instrukcije
  1. Prvo isjeckati bijeli luk, đumbir i luk.

  2. Tanko izrezati crvenu papriku na duge dijelove kao trake.

  3. U duboku tavu zagrijte 2 kašike kokosovog ulja na srednjoj temperaturi. Zatim dodajte luk i propržite nekih 3-5 minuta, ili dok luk ne dobije zlatnu boju.

  4. Dodajte đumbir i bijeli luk, sve promiješajte. Smanjite temperaturu i dodajte crvenu kari pastu, kari u prahu i koriander. Miješajte povremeno oko 2-3 minute.

  5. Vratite temperaturu na srednje. Zatim dodajte preostalu 1 kašiku kokosovog ulja i crveni biber. Miješajte nekoliko minuta, zatim dodajte komade piletine.

  6. Zatim posolite, pobiberite i pržite uz miješanje nekih 4-5 minuta, dok piletina ne poprimi boju.

  7. Potom stavite smeđi šećer, kokosovo mlijeko i sok od limuna. Miješajte dok piletina ne bude skuhana dovoljno.

  8. Servirajte preko riže ili naan hljeba. Pospite bosiljkom, korijanderom ili smrvljenim kikirikijem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..