Piletina sa susamom

  • on October 28, 2020
  • Likes!
Piletina sa susamom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Azijska
Tagovi: piletina, susam
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 500 gr pilećih fileta izrezanih na kockice
  • 4 kašike prezle
  • 3-4 kašike kanola ili biljnog ulja
  • 2 čehne bijelog luka sitno isjeckanog
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašika rižinog sirćeta
  • 1 kašičica ulja od susama
  • 4 kašike meda
  • 1 kašika čili sosa
  • 2 kašike prezle
  • 4 kašike hladne vode
  • 2 kašike susam sjemenki
  • mladi luk sitno isjeckan
Instrukcije
  1. U posudu izmiješajte piletinu i 4 kašike prezle. U velikoj tavi na srednjoj temperaturi stavite 2 kašike kanola ulja ili biljnog ulja. Propržite piletinu sa svih strana. Sklonite pieltinu na tanjir kad se isprži.

  2. U manju tavu dodajte 1 kašiku kanola ulja/ biljnog ulja. Dodajte bijeli luk, propržite. Zatim dodajte soja sos, rižino sirće, ulje od susama, med i čili sos. U odvojenoj posudi dodajte 4 kašike hladne vode i 2 kašike prezle i promiješajte, zatim dodajte u tavu sa sosom. Kuhajte dok sos malo ne uvri.

  3. Tavu u kojoj ste pržili piletinu obrišite ubrusom. Uključite kolo na srednju temperaturu i dodajte susam sjemenke, pržite nekih 3 do 5 minuta, povremeno promiješajte. Kad je gotovo susam odvojite, a piletinu stavite u tavu sa sosom. Izmiješajte dobro i pospite mladim lukom i sjemenkama od susama. Servirajte preko riže ili kineskih nudli. Uživajte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..