Kremasta pasta sa piletinom i pestom

  • on October 28, 2020
  • Likes!
Kremasta pasta sa piletinom i pestom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka, Italijanska
Tagovi: pasta
Porcije: 4
Kalorije: 784 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 2 i 1/2 šolje paste penne
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čehne bijelog luka sitno isjeckanog
  • 1 kašičica italijanske mješavine/ začin
  • 500 gr pilećih fileta izrezanih na kockice
  • soli
  • bibera
  • 2 kašike putera
  • 3 kašike brašna
  • 1 šolja pilećeg temeljca
  • 1 šolja mlijeka/ vrhnja
  • pola šolje parmezana
  • 1 šolja naerendane mocarele
  • pola šolje pesta
  • malo bosiljka po želji
Instrukcije
  1. Skuhajte pastu u ključaloj slanoj vodi. Iscijedite i stavite po strani.

  2. Uključite kolo na srednju temperaturu, stavite tavu i maslinovo ulje, dodajte bijeli luk, italijansku mješavinu začina i pileće filete. Stavite malo soli i bibera i ispržite komadiće fileta. Piletinu premjestite na tanjir i sklonite svu masnoću iz tave.

  3. Kad ste to učinili tavu vratite na srednje zagrijanu kolo i rastopite puter. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobije zlatnu boju, oko 3 minute.

  4. Dodajte pileći temeljac i mlijeko/ vrhnje počnite kuhati. Ako počne prebrzo vriti smanjite temperaturu. Kuhajte nekih 5 minuta.

  5. Sklonite tavu sa kola. Stavite u sos pesto i sireve. Dodajte tjesteninui piletinu, izmiješajte dobro. Možete posuti po vrhu bosiljak ili izmrvljeni biber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..