Kremasta pasta sa piletinom, bijelim lukom i parmezanom
Kategorije jela:
Ručak
Tip kuhinje:
Američka, Italijanska
Tagovi:
pasta
Sastojci
- 450 gr izreaznih pilećih fileta
- 2 kašike maslinovog ulja extra djevičansko
- 1 mali crveni luk isjeckan
- 450 gr paste
- 3 šolje pilećeg temeljca
- 45 gr putera
- 180 ml vrhnja za kuhanje
- 50 gr kremastog sira
- 90 gr parmezana
- svježe isjeckan bosiljak
Začini
- 1 čajna kašičica soli
- 3 čajne kašičice talijanske mješavine začina
- 2 čajne kašičice crvene paprike
- 1 čajna kašićica bijelog luka u prahu
- malo bibera
Instrukcije
-
Pomiješajte sve začine (so, biber, bijeli luk u prahu, italijansku mješavinu, papriku) i začinite komadiće piletine.
-
U šerpi zagrijte maslinovo ulje. Propržite začinjenu piletinu sa svih strana, zatim dodajte luk.
-
Dodajte pileći temeljac i pastu i sve dobro promiješajte.
-
Kad se pasta skuhala, dodajte puter, vrhnje za kuhanje, kremasti sir, parmezan i više začina po želji. Ako želite pospite bosiljkom na kraju.