Kremasta pasta sa piletinom, bijelim lukom i parmezanom

  • on October 28, 2020
  • Likes!
Kremasta pasta sa piletinom, bijelim lukom i parmezanom
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka, Italijanska
Tagovi: pasta
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr izreaznih pilećih fileta
  • 2 kašike maslinovog ulja extra djevičansko
  • 1 mali crveni luk isjeckan
  • 450 gr paste
  • 3 šolje pilećeg temeljca
  • 45 gr putera
  • 180 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 gr kremastog sira
  • 90 gr parmezana
  • svježe isjeckan bosiljak
Začini
  • 1 čajna kašičica soli
  • 3 čajne kašičice talijanske mješavine začina
  • 2 čajne kašičice crvene paprike
  • 1 čajna kašićica bijelog luka u prahu
  • malo bibera
Instrukcije
  1. Pomiješajte sve začine (so, biber, bijeli luk u prahu, italijansku mješavinu, papriku) i začinite komadiće piletine.

  2. U šerpi zagrijte maslinovo ulje. Propržite začinjenu piletinu sa svih strana, zatim dodajte luk.

  3. Dodajte pileći temeljac i pastu i sve dobro promiješajte.

  4. Kad se pasta skuhala, dodajte puter, vrhnje za kuhanje, kremasti sir, parmezan i više začina po želji. Ako želite pospite bosiljkom na kraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..