Pire Pomfrit

  • on October 27, 2020
  • Likes!
Pire pomfrit
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
45 mins
 
Kategorije jela: Užina
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: pire pomfrit, pomfrit
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 300 gr krompira
  • 2 kašike kukuruznog škroba
  • 4 kašike vrhnja za kuhanje
  • pola kašike vegete
  • pola kašike bibera
  • pola kašike soli
  • ulje
Instrukcije
  1. Svaki krompir isjeći na 8 dijelova.

  2. Pržiti krompir dok ne dobije zlatnu boju.

  3. Isprženi krompir staviti u posudu, i izgnječiti ga dok ne bude glatka smjesa.

  4. Dodati tome kukuruzni škrob, vegetu, biber i so. Izmiješati sve. Dodati vrhnje za kuhanje i pono izmiješati. Oblikovati smjesu kao loptu.

  5. Na čistom stolu, popite kašiku kukuruznog škroba. Dodajte smjesu i oklagijom razvucite otprilike da bude 30 cm x 15 cm i 1 cm tanko.

  6. Isijeći na duže dijelove u obliku pomfrita. Posuti kukuruznim škrobom.

  7. Ispeći pomfrit na srednjoj temperaturi 150 stepeni dok ne postane zlatno smeđe.

  8. Servirati uz majonezu ili kečap.

Tagovi:
· · ·
Kategorije:
Užina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..