Pasta Puttanesca
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Kategorije jela:
Ručak, Večera
Tip kuhinje:
Italijanska
Tagovi:
pasta, pasta puttanesca
Porcije: 4
Sastojci
- 5 čehna bijelog luka
- pola šolje sušenog paradajza
- 1 šolja maslina
- 4 kašike maslinovog ulja extra djevičansko
- 1 kašičica crvenog izdrobljenog bibera
- 3 kašike kapra
- 1 kašičica zgnječene sardine
- parmezan
- špagete
- 43 gr cherry paradajza isjeckanog na pola
Instrukcije
-
Na srednjoj temperaturi dodajte u tavu/ šerpu maslinovo ulje, bijeli luk i crveni biber i kuhajte minutu.
-
Zatim dodajte zgnječenu sardinu i sušeni paradajz ( može i pasta od paradajza). Dodajte cherry paradajz i kuhajte 2 minute.
-
Zatim dodajte vodu i miješajte. Dodajte masline i kapar, kuhajte dok ne provri, zatim smanjite temperaturi i kuhajte 12 – 15 minuta.
-
U međuvremenu skuhajte špagete.
-
Kada se špagete skuhaju dodajte ih u šerpu sa napravljenim sosom i naerendajte parmezan. Na kraju možete dodati isjeckani peršun. Uživajte!