- 2 kašike maslinovog ulja
- 500 gr pilećih fileta
- 1 jaje
- 1 šolja krušnih mrvica
- pola šolje naerendanog parmezana
- 1 kašičica sušenog origana
- pola kašičice bijelog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 1 šolja sosa od paradajza
- 1 1/2 šolja naerendane mocarele
- 2 kašike isjeckanog peršuna po želji
-
Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremiti posudu i obložite je aluminijskom folijom.
-
Izrežite pileće filete na pola, uzmite kuhinjski čekić i smekšajte ih.
-
Stavite piletinu na ručnik da upije svu tečnost, zatim začinite biberom i soli.
-
U posudu stavite krušne mrvice, parmezan, so, biber, bijeli luk u prahu i origano i izmiješajte.
-
U drugoj posudi umutite jedno jaje. Stavite jedan pileći file u jaja, pa u izmiješani mix sa prezlom. Kad se sve dobro zalijepi za piletinu položite je na foliju u tepsiju/ posudu. Tako uradite i sa preostalom piletinom.
-
Kad sve to uradite, posudu stavite u rernu. Pecite 15 minuta ili dok ne bude dovoljno pečeno. Zatim prevrnite piletinu i pospite sos od paradajza preko svakog komada piletine, zatim stavite sira po vrhu. Vratite nazad u rernu. Držati u rerni dok se sir ne rastopi, nekih 2 do 4 minute.
Piletinu možete poslužiti sa tjesteninom kao na slici, sa povrćem ili na neki drugi način.