Parmezan piletina iz pećnice

  • on October 27, 2020
  • Likes!
Parmezan piletina iz pećnice
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Ručak, Večera
Tagovi: piletina
Porcije: 4
Kalorije: 459 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 gr pilećih fileta
  • 1 jaje
  • 1 šolja krušnih mrvica
  • pola šolje naerendanog parmezana
  • 1 kašičica sušenog origana
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 1 šolja sosa od paradajza
  • 1 1/2 šolja naerendane mocarele
  • 2 kašike isjeckanog peršuna po želji
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni. Pripremiti posudu i obložite je aluminijskom folijom.

  2. Izrežite pileće filete na pola, uzmite kuhinjski čekić i smekšajte ih.

  3. Stavite piletinu na ručnik da upije svu tečnost, zatim začinite biberom i soli.

  4. U posudu stavite krušne mrvice, parmezan, so, biber, bijeli luk u prahu i origano i izmiješajte.

  5. U drugoj posudi umutite jedno jaje. Stavite jedan pileći file u jaja, pa u izmiješani mix sa prezlom. Kad se sve dobro zalijepi za piletinu položite je na foliju u tepsiju/ posudu. Tako uradite i sa preostalom piletinom.

  6. Kad sve to uradite, posudu stavite u rernu. Pecite 15 minuta ili dok ne bude dovoljno pečeno. Zatim prevrnite piletinu i pospite sos od paradajza preko svakog komada piletine, zatim stavite sira po vrhu. Vratite nazad u rernu. Držati u rerni dok se sir ne rastopi, nekih 2 do 4 minute.

Bilješke o receptu

Piletinu možete poslužiti sa tjesteninom kao na slici, sa povrćem ili na neki drugi način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..