- 4 kašike putera
- 8 kašika šećera
- 2 velika jaja
- 1 čajna kašičica bademovog ekstrakta
- 1/2 čajne kašičice vanilinog ekstrakta
- 1 šolja višenamjenskog brašna
- 1 šolja integralnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 šolja isjeckanih badema
- pola kašićice soli
-
Uključite rernu na 200 stepeni.
-
Izmiksajte puet i šećer zajedno dok ne bude kremasto.
-
Dodajte jaja, ekstrakt od badema, ekstrakt od vanilije. Miješajte dok se ne sjedini.
-
U srednju posudu pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i so. Tu smjesu dodajte u smjesu koju ste prethodno izmiksali sa jajima. Dobro izmiješajte. Dodajte isjeckane bademe.
-
Podijeliti smjesu na pola. Obje smjese oblikujte u loptice. Zatim rukama razvucite smjesu oko 20 cm.
-
Poredajte razvucene smjese na papir za pečenje u tepsiju/ posudu. Rukama izravnajte smjesu.
-
Pecite oko 20 – 25 minuta, dok ne dobiju svijetlo zlatnu boju.
-
Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 30 tak minuta.
-
Koristite oštar nož kako bi isijekli smjesu u obliku kolačića.
-
Nakon toga vratite u rernu još nekih 12 – 15 minuta.