Pizza Kaprićoza

  • on October 25, 2020
  • Likes!
Pizza Capricciosa
Kategorije jela: Pizza
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: pizza
Autor: admin
Sastojci
  • 180 – 200 ml mlake vode
  • 300 gr brašna
  • 6 g suhog kvasca ili 12 g svježeg kvasca
  • 1 kašikica šećera
  • paradajz sos
  • 1/2 šolje izerendanog sira
  • 1/2 šolje gljiva
  • 1/2 šolje šunke
  • origano
Instrukcije
  1. Kvasac, kašičicu brašna, kašičicu šećera i malo toplog mlijeka izmiješati i sačekati da se tijesto digne na toploj temperaturi. U posudu staviti 300 gr brašna, so i promiješati dobro. Zatim u tu posudu dodati kvasac koji se prethodno digao i mlaku vodu, potom umijesite tijesto.

  2. Tijesto mijesite sve dok ne dobijete odgovarajuću smjesu, da se ne lijepi za ruke. Ostaviti ga najmanje 20 minuta. Rernu uključiti na 250 stepeni.

  3. U međuvremenu naerendajte sir, izrežite gljive i šunku.

  4. Spremno tijesto razvucite na nauljenu podlogu (tepsiju). Stavite na nju paradajz sos, zatim izerendani sir, gljive i šunku. Peći 9-10 minuta.

Bilješke o receptu

U paradajz sos možete dodati bijeli luk u prahu i začine. Na kraju možete dodati i masline ili jaje kad je pizza pri kraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..